Τσαβούσογλου για Συρία: Αποδοκιμάζουμε τη Ρωσία – Δικαιολογεί τον Άσαντ 

Νέα επίθεση κατά της Μόσχας εξαπέλυσε η Άγκυρα, η οποία δεν κρύβει την ενόχλησή της για τη στήριξη του Κρεμλίνου στη Δαμασκό. Μετά τον Ταγίπ Ερντογάν τη σκυτάλη πήρε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δηλώνοντας ευθέως ότι η τουρκική κυβέρνηση αποδοκιμάζει τη Ρωσία, καθώς δικαιολογεί τις επιθέσεις του  Άσαντ στην Ιντλίμπ. 

«Η Τουρκία αποδοκιμάζει τη Ρωσία όταν δικαιολογεί τις επιθέσεις του καθεστώτος Άσαντ, λέγοντας ότι ’’δεν μπορούμε να ελέγξουμε πλήρως το καθεστώς’’» δήλωσε χαρακτηριστικά ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών στον απόηχο της αιματηρής ανταλλαγής πυρών μεταξύ Τούρκων και φιλότουρκων Σύρων και των δυνάμεων του Άσαντ.

Ο κ. Τσαβούσογλου εξέφρασε ανησυχίες για την κατάσταση της ειρηνευτικής διαδικασίας της Αστάνα που ξεκίνησε το 2017 στην πρώην πρωτεύουσα του Καζακστάν και τη διαδικασία του Σότσι, στην οποία το Σεπτέμβριο του 2018 αποφασίστηκε –θεωρητικά- κατάπαυση του πυρός για στην Ιντλίμπ της βορειοδυτικής Συρίας. «Οι συμφωνίες της Αστάνα και του Σότσι δεν έχουν καταρρεύσει, αλλά έχουν υποστεί ‘’ζημιές’’» δήλωσε ο τούρκος ΥΠΕΞ.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, έβαλλε κατά της Ρωσίας λέγοντας ότι δεν τηρεί τις συμφωνίες και την παρότρυνε να το πράξει, αναλαμβάνοντας τις ευθύνες της. Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και της Τουρκίας Σεργκέι Λαβρόφ και Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχαν, συμφώνησαν ότι είναι αναγκαίο να τηρηθούν απαρέγκλιτα οι συμφωνίες για την αποστρατικοποίηση της Ιντλίμπ που επιτεύχθηκαν το 2018 στο Σότσι.

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:01

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Τμήμα Μετεωρολόγιας 1ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
05:35
28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.