Κοροναϊός: Παγκόσμια ανησυχία λόγω ταχείας εξάπλωσης

Έντονη ανησυχία προκαλεί η ταχεία εξάπλωση του νέου κοροναϊού.

Στην Κίνα 106 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από την επιδημία ιογενούς πνευμονίας - την οποία προκαλεί ο ιός, ενώ έχουν καταγραφεί περισσότερα από τέσσερις χιλιάδες κρούσματα της θανατηφόρου ασθένειας.  
Οι επιστήμονες του Πανεπιστημίου του Χονγκ Κονγκ, προειδοποιούν για τον κίνδυνο επιτάχυνσης της εξάπλωσης του ιού και τονίζουν την ανάγκη να ληφθούν σύντομα δραστικά μέτρα περιορισμού της μετακίνησης πληθυσμού.
Πολλές χώρες σχεδιάζουν μαζική απομάκρυνση των πολιτών τους από την Κίνα, ενώ άλλες έχουν σταματήσει να δέχονται Κινέζους τουρίστες.  
Οι ειδικοί του κινεζικού Κέντρου Ελέγχου επιβεβαίωσαν ότι ο ιός ξεκίνησε από υπαίθρια αγορά της πόλης Ουχάν, όπου νεκρά και ζωντανά ζώα, ανάμεσά τους φίδια και νυχτερίδες, πωλούνταν προς βρώση.
Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας διόρθωσε την εκτίμησή του για το μέγεθος της απειλής που συνδέεται με το νέο κοροναϊό, χαρακτηρίζοντάς πλέον τον κίνδυνο υψηλό σε διεθνές επίπεδο και όχι μέτριο.

Κλειστά τα εκπαιδευτήρια στην Κίνα

Στο μεταξύ, οι κινεζικές αρχές αποφάσισαν την αναβολή της έναρξης του δεύτερου εξαμήνου σε δημοτικά, γυμνάσια, λύκεια και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του θανατηφόρο ιού.  
Όπως ανακοινώθηκε, η ημερομηνία επανέναρξης των μαθημάτων θα οριστεί από τις αρχές, ανάλογα με την τοποθεσία όπου βρίσκεται κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα.  
Επί του παρόντος, όλα τα εκπαιδευτικά ιδρύματα καλούνται να αναβάλλουν την έναρξη του εαρινού εξαμήνου, και προκειμένου οι φοιτητές να επιστρέψουν στα σχολεία, θα πρέπει να λάβουν σχετική άδεια.

Σύνταξη: Μαρία Λουκαίδου, Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:11

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
13:33
Ξεκίνησε η διαδικασία ποινικών υποθέσεων για ψευδείς δηλώσεις (Βίντεο)
13:15
Έκκληση για αποκλιμάκωση απευθύνει η Κυπριακή Δημοκρατία (Βίντεο)
13:07
Ανησυχία για την κλιμάκωση της έντασης εξέφρασε ο αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος
13:02
Ολοκληρώθηκε η διαδικασία εξέτασης των ενστάσεων (Βίντεο)
11:58
Δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από το Ισράηλ για τις επιθέσεις σε Ιράν, Συρία και Ιράκ
11:51
Εντός του έτους τα απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης
11:49
Δημιουργείται Κέντρο Αριστείας Γαλάζιας Χάρτας της Κοινοπολιτείας στην Κύπρο
11:43
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 19/4/24
11:26
Ισραηλινά πλήγματα κατά στρατιωτικής θέσης στη νότια Συρία
10:53
Το Ιράν δεν σχεδιάζει άμεσα αντίποινα εναντίον του Ισραήλ
10:42
Πίεση προς την Τουρκία - Ειδική προβολή ντοκιμαντέρ "Προσκλητήριο Αγνοουμένων"
10:11
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.