Κοροναϊός: Μολότοφ σε κτήριο για πιθανά κρούσματα

Διαδηλωτές πέταξαν βόμβες μολότοφ εναντίον ενός κτιρίου στο Χονγκ Κονγκ, που είχε επιλεγεί από τις αρχές να χρησιμοποιηθεί ως ζώνη καραντίνας για πιθανά κρούσματα του νέου κοροναϊού.

"Αυτές οι καταστροφικές ενέργειες αντιπροσωπεύουν σημαντική απειλή για την ασφάλεια των ανθρώπων που βρίσκονται εκεί" ανέφερε η αστυνομία του Χονγκ Κονγκ σε δελτίο Τύπου.
Φωτογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου είδε τεράστιες φλόγες να ξεπηδούν από την είσοδο του κτιρίου, λίγο προτού επέμβουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις. Επιπλέον, δημοσιογράφος του Ρόιτερς είδε μια ομάδα διαδηλωτών, με καλυμμένα τα πρόσωπά τους και ντυμένοι στα μαύρα, να τρέχουν μέσο το κτίριο, που βρίσκεται στη συνοικία Φάνλινγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, και να ρίχνουν μια βόμβα μολότοφ, προτού βγουν έξω. Μαύρος καπνός έβγαινε από το κτίριο, ενώ οι διαδηλωτές έσπασαν και τα παράθυρά του.
Πυροσβεστικές δυνάμεις έσβησαν τη φωτιά που ξέσπασε με τις ζημιές να περιορίζονται στο λόμπι του κτιρίου.
Εκατοντάδες αστυνομικοί έσπευσαν στην περιοχή. Τουλάχιστον ένας άνθρωπος συνελήφθη. Καθώς εντείνονται οι φόβοι για μια επιδημία, γιγαντώνονται και οι φωνές προς την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ να κλείσει τα σύνορα με την ηπειρωτική Κίνα για να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού. Νωρίτερα σήμερα, εκατοντάδες πολίτες του Χονγκ Κονγκ έκλεισαν δρόμους που οδηγούσαν προς το κτίριο χρησιμοποιώντας τούβλα και άλλα αντικείμενα, για να διαμαρτυρηθούν για τα σχέδια της τοπικής κυβέρνησης να μετατρέψει το κτίριο σε ζώνη καραντίνας, την ώρα που ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην πόλη ανέρχεται σε έξι.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:12

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για οριζόντια μέτρα
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Προσπάθειες ΗΠΑ για σταθεροποίηση της μεταπολεμικής Λωρίδας της Γάζας
06:00
Τουλάχιστον 36 στρατιωτικοί νεκροί σε βομβαρδισμό του Ισραήλ στο Χαλέπι της Συρίας
05:57
Μονόωρη στάση εργασίας σήμερα για το προσωπικό του ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
05:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.