Επιμένει ο Ερντογάν για τον στρατό στην Λιβύη ενώπιον της Μέρκελ 

Αμετακίνητος εμφανίστηκε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με την Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ στην πάγια θέση του για αποστολή τουρκικού στρατού στην Τρίπολη.

Μετά τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ ο Τούρκος πρόεδρος επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα αφήσει μόνο τον πρωθυπουργό της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης, Φαγιέζ αλ Σαράζ και θα παρέχει «όσο περισσότερη στήριξη μπορεί». Εξήγησε ότι το τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό που αποστέλλεται στην Λιβύη στηρίζει και εκπαιδεύει τις δυνάμεις της κυβέρνησης Σαράζ, η οποία είναι η διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης. 

Μάλιστα, προειδοποίησε τις υπόλοιπες χώρες να μην στηρίζουν τον αντίπαλο του Σαράζ, στρατηγό, Χαλίφα Χαφτάρ, ο οποίος δεν υπέγραψε την κατάπαυση του πυρός. «Η Τουρκία και η Γερμανία δίνουν προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου προτρέποντας όλες τις πλευρές για κοινή λογική και μετριοπάθεια», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. 

Από την πλευρά της η Γερμανίδα καγκελάριος εξήγησε ότι η «εύθραυστη κατάπαυση πυρός στην Λιβύη πρέπει να μετατραπεί σε μόνιμη». 

Το προσφυγικό/μεταναστευτικό θέμα κυριάρχησε στη συνάντηση των δύο ηγετών, όπως φάνηκε και από τις δημόσιες τοποθετήσεις τους στην κοινή συνέντευξη Τύπου. 

Ο Τούρκος πρόεδρος είπε ότι περίπου 400.000 άνθρωποι από την συριακή πόλη Ιντλίμπ μετακινούνταν προς τα τουρκικά σύνορα εξαιτίας των επιθέσεων των δυνάμεων του συριακού καθεστώτος. Ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Ε.Ε. και τα ευρωπαϊκά κράτη έχουν «ανθρωπιστική ευθύνη» να παρέχουν περισσότερη και άμεση βοήθεια στους πρόσφυγες της Συρίας. 

Η Άνγκελα Μέρκελ απάντησε ότι η Γερμανία είναι έτοιμη να προσφέρει οικονομική βοήθεια για την βελτίωση των συνθηκών διαβίωση των προσφύγων, που εγκαταλείπουν την Ιντλίμπ. Επιπλέον τόνισε ότι η Γερμανία θα στηρίξει την κατασκευή καταυλισμών γι’ αυτούς τους πρόσφυγες. 

Πηγή: Skai.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:13

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.