Εγκρίθηκε η έκδοση Βορειοϊρλανδού που κατηγορείται για τον θάνατο 39 Βιετναμέζων

Ιρλανδικό δικαστήριο ενέκρινε σήμερα την έκδοση ενός από τους δύο Βορειοϊρλανδούς που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας σχετικά με τους θανάτους 39 Βιετναμέζων που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού κοντά στο Λονδίνο πέρυσι.

Οι βρετανικές αρχές ζήτησαν την έκδοση του Ίμον Χάρισον, 23 ετών, τον οποίο κατηγορούν για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και αδικήματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση, καθώς και για 39 ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε μια υπόθεση που έριξε φως στην παράνομη διακίνηση ανθρώπων.

Ο δικαστής Ντόναλντ Μπίντσι ανέβαλε την έκδοση του Χάρισον στη Βρετανία έως τις 4 Φεβρουαρίου. Ο Μπίντσι είπε πως η μακροσκελής δικαστική απόφαση δεν θα είναι διαθέσιμη έως τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας και δέχθηκε αίτημα του δικηγόρου του Χάρισον για περισσότερο χρόνο προκειμένου να τη μελετήσει.

Η ανακάλυψη των πτωμάτων στο πίσω μέρος ενός φορτηγού-ψυγείου μετά την παράνομη είσοδό τους στη Βρετανία έδειξε πώς φτωχοί πολίτες από την Ασία, την Αφρική και τη Μέση Ανατολή καταβάλλουν πολλά χρήματα σε μετρητά σε μεσάζοντες προκειμένου να πραγματοποιήσουν επικίνδυνα παράνομα ταξίδια προς τη Δύση.

Οι βρετανικές αρχές, επικαλούμενες ανάλυση κινητών τηλεφώνων και δεδομένα από αναμεταδότες κινητής τηλεφωνίας, καθώς και πλάνα από κάμερες κλειστού κυκλώματος, υποστηρίζουν ότι ο Χάρισον παρέδωσε το τρέιλερ στο οποίο βρέθηκαν οι άνθρωποι, σε λιμάνι του Βελγίου προτού συνεχίσει το ταξίδι του για τη Βρετανία, δήλωσε δικηγόρος για το ιρλανδικό κράτος τον περασμένο μήνα.

Ο Χάρισον είχε προσβάλει την εντολή απέλασης. Ο δικηγόρος του υποστήριξε πως η έλλειψη πληροφοριών στο ένταλμα σύλληψης για τον τόπο του θανάτου και το πώς ο Χάρισον εμπλέκεται την καθιστά «θεμελιωδώς προβληματική».

Η αστυνομία στο Βιετνάμ συνέλαβε πέρυσι δέκα ανθρώπους σε σχέση με τους θανάτους. Ο Βρετανός οδηγός του φορτηγού παραδέχθηκε συνωμοσία με σκοπό να βοηθήσει παράνομη μετανάστευση και κλεπταποδοχή.

Άλλος ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία κατηγορείται για συνωμοσία για την οργάνωση του ταξιδιού ανθρώπων με προοπτική την εκμετάλλευσή τους και συνωμοσία για την παραβίαση νόμων περί μετανάστευσης. 'Άλλοι δύο άνδρες από τη Βόρεια Ιρλανδία καταζητούνται ως ύποπτοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια και διακίνηση ανθρώπων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:13

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.