Ρωσία: Η σύνθεση της νέας κυβέρνησης

Ο Ρώσος πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν παρουσίασε σήμερα στον πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν την σύνθεση της νέας κυβέρνησης, την οποία και ενέκρινε ο Ρώσος πρόεδρος. Συνολικά με βάση την νέα σύνθεση, ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν θα έχει εννέα αντιπρόεδρους.

Πρώτος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης θα είναι ο Αντρέι Μπελοούσοφ, ο οποίος από το 2013 υπήρξε σύμβουλος του προέδρου Πούτιν επί οικονομικών θεμάτων. Ο Αντόν Σιλουάνοφ, ο οποίος κατείχε την θέση του υπουργού Οικονομικών στην προηγούμενη κυβέρνηση και του πρώτου αντιπροέδρου, διατηρεί την θέση του.

Νέος υπουργός οικονομικής ανάπτυξης, θέση που κατείχε ο Μαξίμ Ορέσκιν, τοποθετείται ο Μαξίμ Ρεσέτνικοφ, ο οποίος από το 2017 υπήρξε κυβερνήτης της περιοχής Περμ, ενώ πρωτύτερα υπήρξε επικεφαλής της Διεύθυνσης οικονομικής πολιτικής και ανάπτυξης της κυβέρνησης της Μόσχας.

Διατηρούν τις θέσεις τους στη νέας κυβέρνηση, ο υπουργός Βιομηχανίας και Εμπορίου Ντενίς Μαντούροφ, ο υπουργός Μεταφορών Γιεβγκένι Ντίτριχ, ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου, ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ και ο υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ.

Άλλαξαν οι υπουργοί Πολιτισμού, Παιδείας και Υγείας. Τα εν λόγω υπουργεία ανέλαβαν αντίστοιχα η Όλγα Λιουμπίμοβα , ο Σεργκέι Κραφτσόφ και ο Μιχαήλ Μουράσκο, οι οποίοι αντικατέστησαν τον Βλάντίμιρ Μεντίνσκι, την Όλγα Βασίλιεβα και την Βερόνικα Σκαβαρτσόβα.

Νέος υπουργός Αθλητισμού τοποθετήθηκε ο Όλεγκ Ματίτσιν στην θέση του Πάβελ Καλαμπκόφ. Άλλαξαν επίσης ο υπουργός Εργασίας (νέος υπουργός είναι ο Αντόν Κοτιακόφ) και υπουργός Επιστήμης (Βαλέρι Φάλκοφ) και Επικοινωνιών (Μαξούτ Σαντάγιεφ).

Εκτός των άλλων άλλαξε η δομή των κυβερνητικών οργάνων. Ο Πούτιν κατήργησε το υπουργείο που ήταν αρμόδιο για υποθέσεις του Βορείου Καυκάσου, μεταβιβάζοντας τις αρμοδιότητες του στο υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης. Ο οργανισμός Κρατικής περιουσίας θα υπαχθεί στο υπουργείο Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομικής Ανάπτυξης στο οποίο ανήκε πρωτύτερα.

Ο Πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούιν κατά την συνάντηση του με το νέο υπουργικό συμβούλιο εξήρε την ποιότητα της δουλειάς της προηγούμενης κυβέρνησης η οποία, όπως είπε, δημιούργησε τις προϋποθέσεις για την περαιτέρω ανάπτυξη της χώρας.

Ο πρωθυπουργός Μιχαήλ Μισούστιν ευχαρίστησε τον πρόεδρο Πούτιν για την εμπιστοσύνη που του έδειξε λέγοντας «Οι στόχοι είναι δύσκολοι, θα καταβάλλουμε κάθε προσπάθεια για να τους υλοποιήσουμε».

Πηγή: ΑΠΕ

 

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.