Συρία: 12 άμαχοι νεκροί από ρωσικές επιδρομές

Τουλάχιστον 12 άμαχοι, μεταξύ των οποίων επτά παιδιά, σκοτώθηκαν σήμερα στη βορειοδυτική Συρία από αεροπορικές επιδρομές της Μόσχας, μεγάλου συμμάχου του καθεστώτος του Μπασάρ αλ-Άσαντ, ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Δέκα άμαχοι -- εκ των οποίων οκτώ μέλη της ίδιας οικογένειας--σκοτώθηκαν κατά τις επιδρομές στο δυτικό τμήμα της επαρχίας του Χαλεπίου, ενός τομέα που τελεί υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών και ανταρτών και γειτνιάζει με την επαρχία Ιντλίμπ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

«Μία από τις επιδρομές έπληξε ένα σπίτι κοντά στο χωριό Κφαρ Ταάλ, σκοτώνοντας όλα τα μέλη μιας οικογένειας, εκ των οποίων έξι παιδιά», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν.

Δύο άμαχοι σκοτώθηκαν εξάλλου στην περιοχή της Ιντλίμπ, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η επαρχία Ιντλίμπ και ορισμένες ζώνες των γειτονικών περιοχών του Χαλεπίου, της Χάμα και της Λαττάκειας τελούν υπό τον έλεγχο των τζιχαντιστών της Χαγιάτ Ταχρίρ αλ-Σαμ (πρώην παρακλάδι της Αλ Κάιντα στη Συρία). Εκεί έχουν παρουσία και οργανώσεις ανταρτών.

«Εδώ και τρεις ημέρες, οι βομβαρδισμοί εναντίον της Ιντλίμπ και των περιχώρων της, κυρίως δυτικά του Χαλεπίου, πραγματοποιούνται αποκλειστικά από Ρώσους», πρόσθεσε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

«Θέλουν να εκδιώξουν τους αντάρτες και τους τζιχαντιστές από την πόλη του Χαλεπίου και τον αυτοκινητόδρομο που συνδέει το Χαλέπι με τη Δαμασκό», εξηγεί.

Όπως είπε, οι βομβαρδισμοί αυτοί μπορεί να προμηνύουν μια χερσαία «στρατιωτική επιχείρηση». «Τις τελευταίες εβδομάδες το καθεστώς συσσώρευσε ενισχύσεις στα περίχωρα της πόλης του Χαλεπίου», λέει.

Χθες, Δευτέρα, τουλάχιστον επτά άμαχοι, εκ των οποίων πέντε παιδιά, σκοτώθηκαν από αεροπορικές επιδρομές στην επαρχία του Χαλεπίου, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.

Η Ρωσία ανακοίνωσε πριν από μία και πλέον εβδομάδα κατάπαυση του πυρός, η οποία ωστόσο δεν τηρείται, για τη ζώνη του Χαλεπίου και αρνείται ότι έχει εξαπολύσει από τότε επιδρομές.

Η περιοχή της Ιντλίμπ ήταν ήδη το περασμένο έτος το θέατρο μιας ευρείας επίθεσης από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο, με αποτέλεσμα τον θάνατο σχεδόν χιλίων αμάχων, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο και τον εκτοπισμό περισσότερων από 400.000 ανθρώπων, σύμφωνα με τον ΟΗΕ.

Η συριακή κυβέρνηση, που ελέγχει πλέον τουλάχιστον το 70% της χώρας, δηλώνει αποφασισμένη να ανακαταλάβει την περιοχή αυτή όπου ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι.

Η Συρία είναι το θέατρο μιας σύγκρουσης από το 2011 που έχει προκαλέσει περισσότερους από 380.000 θανάτους και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Πηγή: ΑΠΕ [Φωτογραφά αρχείου]

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:18

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.