Μ. Μισούστιν: εκλεκτός του Πούτιν για πρωθυπουργία

Το κυβερνών κόμμα Ενωμένη Ρωσία ενέκρινε σήμερα ομόφωνα την υποψηφιότητα του Μιχαήλ Μισούστιν για το αξίωμα του πρωθυπουργού της χώρας ενόψει της επίσημης ψηφοφορίας αργότερα σήμερα στη Δούμα.

Αυτό ανακοίνωσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Αναστασία Κασεβάροβα, βοηθός του προέδρου του κοινοβουλίου.
Η ρωσική Κρατική Δούμα, η κάτω βουλή του ρωσικού κοινοβουλίου, αναμένεται αργότερα σήμερα να επικυρώσει την υποψηφιότητα του Μισούστιν. Η Ενωμένη Ρωσία έχει την πλειοψηφία στη Δούμα.
Χθες, ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν πρότεινε τον Μισούστιν για τη θέση του πρωθυπουργού μετά την παραίτηση που υπέβαλε η κυβέρνηση του Ντμίτρι Μεντβέντεφ. Μια ημέρα πριν ο Πούτιν είχε προτείνει την διεξαγωγή δημοψηφίσματος σχετικά με την μεταρρύθμιση του ρωσικού Συντάγματος για την ενίσχυση των εξουσιών του κοινοβουλίου με την παράλληλη διατήρηση του προεδρικού χαρακτήρα του πολιτεύματος, του οποίου ηγείται εδώ και 20 χρόνια.
Ο Μισούστιν διατηρούσε μέχρι σήμερα τη θέση του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας.
Όπως πρόσθεσε η Κασεβάροβα, ο Μισούστιν έχει δηλώσει πως το υπουργικό συμβούλιο θα συνεργάζεται στενά με το κοινοβούλιο.
Πάντως, σύμφωνα με την Ιρίνα Γιαρόβαγια, την αντιπρόεδρο της Δούμας, ο Μισούστιν δεν έχει συζητήσει τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης με το κόμμα του, του οποίου μέλος είναι και η ίδια.
Ο Μισούστιν υπήρξε επικεφαλής των Φορολογικών Υπηρεσιών της Ρωσίας από τον Απρίλιο του 2010.
Σε ενάμιση μήνα θα γίνει 54 ετών και είναι κατά έξι μήνες νεότερος του πρώην πρωθυπουργού Ντμίτρι Μενβέντεφ.
Γεννημένος το 1966 στη Μόσχα, ο Μισούστιν ξεκίνησε την καριέρα του στην κυβέρνηση το 1998 στην Ομοσπονδιακή Φορολογική Υπηρεσία της Ρωσίας (γνωστή τότε ως υπηρεσία κρατικών φόρων), τον ίδιο οργανισμό του οποίου είναι επικεφαλής σήμερα.
Ο Μισούστιν διορίστηκε στη συνέχεια επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Κτηματολογίου το 2004 και έπειτα το 2006 ανέλαβε το αξίωμα του επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας για τη Διαχείριση Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.
Το 2008 παραιτήθηκε από την κυβέρνηση και πέρασε τα επόμενα δύο χρόνια ως πρόεδρος της UFG που διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία και σε ιδιωτικά επενδυτικά κεφάλαια.
Στη συνέχεια επέστρεψε στο δημόσιο το 2010 ως επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Φορολογικής Υπηρεσίας. Υπό την ηγεσία του, ο οργανισμός έχει επιδιώξει να βοηθήσει τις σχέσεις με τους φορολογούμενους με τον Μισούστιν να δεσμεύεται να συνεχίσει να βελτιώνει τις ψηφιακές υπηρεσίες και να καταπολεμά τη διαφθορά.
Αφού ολοκλήρωσε το διδακτορικό του στην Οικονομία το 1992, ο Μισούστιν έχει δημοσιεύσει τρία άρθρα σχετικά με τη φορολογική διαχείριση.


Πηγή: euronews.com

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:22

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Η ΔΗΠΑ χαιρετίζει το νέο πακέτο μέτρων κατά της ακρίβειας
14:40
ΕΔΕΚ: Το τρίτο πακέτο μέτρων προσφέρει σημαντική στήριξη σε ευάλωτες ομάδες
14:22
ΔΗΣΥ: Από τα μέτρα μένουν εκτός ορισμένες κατηγορίες ευάλωτων νοικοκυριών
14:15
Εκπαίδευση Γιατρών στο εξωτερικό για την μεταμοσχευτική ηπατολογία
13:56
Περί τα τέλη του 2024 τα αντισταθμιστικά μέτρα για την επιβολή της πράσινης φορολογίας
13:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.