Καλίν: Προτεραιότητα η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη

Προτεραιότητα είναι η κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, δήλωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας, Ιμπραχίμ Καλίν, υποστηρίζοντας ότι αυτοί που καταδικάζουν τη συμφωνία της Τουρκίας με τη Λιβύη πρέπει να καταδικάσουν τις επιθέσεις του στρατάρχη Χαφτάρ.

Σε δηλώσεις του στους Τούρκους δημοσιογράφους, έπειτα από τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Ιμπραχίμ Καλίν αναφερόμενος στην ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν είπε “η έκκληση μας για ψυχραιμία και ηρεμία θα συνεχιστεί”.

“Ο Πρόεδρός μας θα συνεχίσει τις εντατικές επαφές σχετικά με το θέμα. Όλοι πρέπει να κινηθούν με σύνεση και ψυχραιμία. Θα συνεχίσουμε να επαναλαμβάνουμε αυτή την έκκλησή μας”, ανέφερε ο Ιμπραχίμ Καλίν, λέγοντας ότι σε αυτό το σημείο δεν έχουν προσδοκία, αίτημα ή ισχυρισμό για να αναλάβουν διαμεσολάβηση. “Η Τουρκία είναι μια από τις χώρες, ίσως και η πιο σημαντική, που μπορεί να μιλά και με τις ΗΠΑ και με το Ιράν”, ανέφερε.

Για τη Λιβύη, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι προτεραιότητά τους είναι να τερματιστούν οι διαμάχες το συντομότερο και να επιτευχθεί κατάπαυση του πυρός και να επιστρέψουν σε αυτά που συμφωνήθηκαν τον Απρίλιο. “Ο Χαφτάρ συνεχίζει τις επιθέσεις του. Αν δεν του πουν ‘σταμάτα’ θα χυθεί πολύ περισσότερο αίμα. Αυτοί που επικρίνουν τη συμφωνία που έγινε με τη Λιβύη πρέπει να καταδικάσουν αυτές τις επιθέσεις. Ποιά είναι η λύση; Βλέπουμε ότι και γι αυτό δεν υπάρχει λύση. Είναι δίπλα σε αυτά που κάνει ο Χαφτάρ. Δεν υπάρχει καταδίκη ούτε καν από τα Ηνωμένα Έθνη”, ανέφερε. Είπε πως ένα αποτέλεσμα από την σύνοδο των ηγετών που θα πραγματοποιηθεί στο Βερολίνο θα ξεκαθαρίσει την κατάσταση.

Για την αυριανή επίσκεψη του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν στην Τουρκία, ο Ιμπραχίμ Καλίν είπε ότι αύριο θα ανοίξει επισήμως ο αγωγός Turkish Stream. “Δεν θα πηγαίνει μόνο έξω το φυσικό αέριο, θα παίρνουμε κι εμείς εδώ αέριο” ανέφερε ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας ενώ είπε ότι αύριο ο Τούρκος Πρεόδρος θα έχει κατ’ιδίαν συνάντηση με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:30

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Δηλώσεις Κυβερνητικού Εκπροσώπου και κομμάτων μετά το Εθνικό
17:57
Ανακοινώθηκε η σύνθεση της Πολιτικής Ομάδας Κυπριακού μετά το πέρας του Εθνικού Συμβουλίου
15:40
Νίκος Χριστοδουλίδης: Η Τουρκία έλαβε ξεκάθαρο μήνυμα από την Ευρώπη
14:51
Γιάννης Παναγιώτου: Η αδήλωτη εργασία ανέρχεται σε οκτώ τοις εκατό του εργατικού δυναμικού
14:26
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.