Οι ΗΠΑ σκότωσαν τον Ιρανό Σουλεϊμανί

Οι Ηνωμένες Πολιτείες σκότωσαν τον πανίσχυρο Ιρανό υποστράτηγο Κασέμ Σουλεϊμανί βομβαρδίζοντας χθες βράδυ στόχους που συνδέονται με τον Ιράν στη Βαγδάτη.

Συνολικά τέσσερις ρουκέτες Κατιούσα εκτοξεύθηκαν εναντίον της στρατιωτικής βάσης που βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο της Βαγδάτης.
Ανάμεσα στους οκτώ συνολικά νεκρούς και ο υποστράτηγος Σουλεϊμανί, που διηύθυνε τις επιχειρήσεις των Φρουρών της Επανάστασης στο εξωτερικό, και ο δεύτερος τη τάξει της συμμαχίας σιιτικών παραστρατιωτικών οργανώσεων που έχουν ενταχθεί στον ιρακινό στρατό.
Το αμερικανικό Πεντάγωνο επιβεβαίωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο Σουλεϊμανί και η επίθεση έγινε με εντολή του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Ο Κασέμ Σουλεϊμανί, χαρακτηρίζεται ως ο χαρισματικός υποστράτηγος που κρατούσε τα κλειδιά της ιρανικής επιρροής στη Μέση Ανατολή.

Εκδίκηση ορκίζεται ο Χαμεϊνί

Εκδίκηση για το θάνατο του υποστράτηγου Κασέμ Σουλεϊμανί ορκίστηκε ότι θα πάρει ο ανώτατος ηγέτης του Ιραν, Αγιατολλάχ Χαμεϊνί, κηρύσσοντας τριήμερο εθνικό πένθος στο Ιράν.
Το γεγονός ότι ο Σουλεϊμανί έγινε μάρτυρας, αναφέρει είναι η επιβράβευση για τον ακούραστο αγώνα του όλα αυτά τα χρόνια.
Όλοι οι εχθροί, πρόσθεσε, ας γνωρίζουν ότι ο ιερός πόλεμος της αντίστασης θα συνεχιστεί με διπλάσια ένταση,  και τους μαχητές στον ιερό πόλεμο τους περιμένει η οριστική νίκη.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν χαρακτήρισε νωρίτερα τη δολοφονία του υποστράτηγου Σουλεϊμανί ως πολύ επικίνδυνη και ανόητη κλιμάκωση.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:32

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Δεν υπάρχουν ενδείξεις για το ποιος διενήργησε επίθεση εναντίον παραστρατιωτικών δυνάμεων του Ιράκ
05:33
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.