ΗΠΑ: συλλήψεις μαθητών που απειλούσαν με επιθέσεις

Τρεις μαθητές, που απείλησαν πως θα άνοιγαν πυρ μέσα στα σχολεία τους, συνελήφθησαν τις τελευταίες ημέρες στη Φλόριντα.

Οι συλλήψεις έγιναν στην κομητεία Μπράουαρντ, κοντά στο Μαϊάμι, την πολιτεία όπου τη 14η Φεβρουαρίου του 2018 ψυχικά διαταραγμένος πρώην μαθητής άνοιξε πυρ και σκότωσε 17 μαθητές και εκπαιδευτικούς στο λύκειο από το οποίο είχε αποβληθεί στην Πάρκλαντ. Η τραγωδία σόκαρε τις ΗΠΑ, αλλά δεν οδήγησε σε κάποια απτή αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή.
Οι τοπικές αρχές ανακοίνωσαν την Τρίτη ότι συνέλαβαν έναν έφηβο 16 ετών ο οποίος είχε απειλήσει σε SMS και μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου πως θα άνοιγε πυρ μέσα στο λύκειό του, στην πόλη Γουέστον. Ο 16χρονος οδηγήθηκε σε κέντρο κράτησης ανηλίκων.
Το Σάββατο, ένα κορίτσι 12 ετών συνελήφθη διότι απείλησε σε ανάρτησή της σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης πως θα δολοφονούσε συμμαθητές της, επίσης στο Γουέστον.
Την περασμένη Πέμπτη, δύο σχολεία στην κομητεία αποκλείστηκαν από τις αρχές που διενεργούσαν έρευνα για τις απειλές μιας 14χρονης έφηβης, που επίσης συνελήφθη.
«Παίρνουμε πολύ σοβαρά τις απειλές αυτές και διενεργούμε διεξοδικές έρευνες» ανέφερε η αστυνομία της Κομητείας Μπράουαρντ σε ανακοίνωσή της.
Η αλληλουχία των συλλήψεων συνέπεσε με τη δημοσίευση έρευνας της εφημερίδας Sun-Sentinel για την απειλή που εγείρουν οι έφηβοι, που «πάσχουν από ψυχολογικά προβλήματα» και έχουν «εμμονή με τον θάνατο». Σύμφωνα με την εφημερίδα το 2018, η αστυνομία στη Φλόριντα συνέλαβε 293 παιδιά και εφήβους. Δέκα χρόνια νωρίτερα, είχε συλλάβει μόλις 32.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 05 Φεβρουαρίου 2021 - 23:56

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.