Δεκτή η παραίτηση της κυβέρνησης του Ιράκ

Το ιρακινό Κοινοβούλιο αποδέχθηκε σήμερα την παραίτηση της κυβέρνησης του Αντέλ Άμπντελ Μάχντι, δηλώνοντας ότι θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας Μπαχράμ Σάλεχ να ορίσει νέο πρωθυπουργό.

Στο ενδιάμεσο διάστημα ο 77χρονος Αμπντέλ Μάχντι, ένας ανεξάρτητος χωρίς κομματική πρόσδεση αλλά ούτε και δημοφιλής που ανήλθε στην εξουσία πριν από 13 μήνες, θα παραμείνει στον θώκο για τη διαχείριση των τρεχουσών υποθέσεων.

Η ψηφοφορία διεξήχθη σήμερα, δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση της πρόθεσης του Αμπντέλ Μάχντι να παραιτηθεί, λίγο αφότου ο μεγάλος αγιατολάχ Αλί Σιστάνι, η ανώτατη σιιτική αρχή της χώρας, ζήτησε την αντικατάστασή του έπειτα από δύο μήνες διαδηλώσεων που είχαν αποτέλεσμα τον θάνατο τουλάχιστον 420 ανθρώπων και βιαιοτήτων που συνεχίζονταν και σήμερα.

Άλλος ένας διαδηλωτής σκοτώθηκε από πυροβολισμούς σήμερα στην πρωτεύουσα, σύμφωνα με γιατρούς τους οποίους επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο.

Λίγο νωρίτερα, ιρακινό δικαστήριο καταδίκασε σε θάνατο έναν αξιωματικό της αστυνομίας ο οποίος κατηγορείτο για δολοφονία διαδηλωτών, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, στην πρώτη ετυμηγορία που ανακοινώνεται από την έναρξη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων.

Το ποινικό δικαστήριο της Κουτ, νότια της Βαγδάτης, διέταξε σήμερα τον θάνατο δι' απαγχονισμού ενός ταγματάρχη της αστυνομίας, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές, ενώ ένας αντισυνταγματάρχης καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών. Εναντίον τους είχαν προσφύγει οι οικογένειες δύο από τους επτά διαδηλωτές που σκοτώθηκαν στις 2 Νοεμβρίου στην Κουτ.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:07

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Σήμερα η απόφαση του ελληνικού δικαστηρίου για την υπόθεση βιασμού 12χρονης στον Κολωνό
06:16
Απορρίφθηκε από την Βουλή η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης για τα Τέμπη
06:02
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.