Ο Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, λέει ο Τσαβούσογλου

Ο Γάλλος Πρόεδρος Μακρόν δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, επικρίνοντάς τον επειδή είπε ότι η Τουρκία δεν πρέπει να αναμένει αλληλεγγύη από τις χώρες του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια Μακρόν ο οποίος προστατεύει την τρομοκρατική οργάνωση. 



Απαντώντας σε ερωτήσεις Τούρκων δημοσιογράφων στην τουρκική εθνοσυνέλευση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι “δεν υπάρχει απάντηση στα λόγια του Μακρόν κατά την άποψή μου”. “Εμείς εδώ δίνουμε αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Εκείνος άλλωστε είναι ο προστάτης της τρομοκρατικής οργάνωσης. Τους υποδέχεται στο προεδρικό συνέχεια. Αν λέει ότι ‘ο δικός μου σύμμαχος είναι η τρομοκρατική οργάνωση’ δεν έχουμε απάντηση να του δώσουμε. Ο Μακρόν ας μην ξεχνά. Όπως έχει πει και η Μέρκελ, η Τουρκία είναι σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Ο Μακρόν ας σταθεί δίπλα στους συμμάχους του”, ανέφερε.

Είπε ακόμη ότι όλοι ενοχλήθηκαν και από τις δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα ο Μακρόν για ‘εγκεφαλικό του ΝΑΤΟ’. “Ο Μακρόν με αυτού του είδους τους παροξυσμούς δεν μπορεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης. Αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα κενό στην Ευρώπη”, ανέφερε ο Τούρκος ΥΠΕΞ προσθέτοντας ότι ο Μακρόν προσπαθεί να γίνει ηγέτης της Ευρώπης αλλά με τέτοιες δηλώσεις δεν μπορεί να γίνει. 
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ/ΜΓΙ/ΓΒΑ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:08

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.