HΠΑ: Οι εβραϊκοί οικισμοί στη Δυτική Όχθη δεν είναι παράνομοι

Απόφαση σταθμό στην πορεία του Μεσανατολικού που ήδη πυροδοτεί έντονες αντιδράσεις, έλαβαν οι Ηνωμένες Πολιτείες καθώς αναγνωρίζουν πλέον τους Εβραϊκούς οικισμούς ως συμβατούς προς το διεθνές δίκαιο, αντιβαίνοντας σε σειρά αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών.

Εν μέσω επικίνδυνου αδιεξόδου στην ειρηνευτική διαδικασία, ο υπουργός εξωτερικών Μάικ Πομπέο ανέφερε ότι δεν υπάρχει πλέον νομική επίλυση της διένεξης και όλα θα διευθετηθούν μέσω διαπραγμάτευσης.
Η απόφαση της κυβέρνησης Τράμπ αίρει τη θέση της κυβέρνησης Ομπάμα και αντιβαίνει επίσης σε Αμερικανική νομική γνωμοδότηση του 1978.
Στους οικισμούς της Δυτικής Οχθης, που κατελήφθη από το Ισραήλ το 1967, διαμένουν μισό και πλέον εκατομμύριο Ισραηλινοί.
Πρόσφατα ο Πρόεδρος Τράμπ αναγνώρισε τα Ιεροσόλυμα ως πρωτεύουσα του Ισραήλ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της διεθνούς κοινότητας. Ακολούθησε σειρά χωρών.

Χαιρετίζει ο Νετανιάχου, καταδικάζουν Παλαιστίνιοι-Ιορδανία

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Βενιαμίν Νετανιάχου, χαιρέτισε την απόφαση της Ουάσινγκτον, τονίζοντας ότι επανορθώνει μια ιστορική αδικία.
Οι Παλαιστίνιοι χαρακτήρισαν ανεύθυνη την Αμερικανική στάση, τονίζοντας ότι πρόκειται για απόφαση που ακυρώνει διατάξεις του διεθνούς δικαίου. Οι οικισμοί και η πρωτεύουσα του μελλοντικού Παλαιστινιακού κράτους αποτελούν βασικά αγκάθια στην ειρηνευτική διαδικασία.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, προειδοποίησε ότι η αλλαγή της Αμερικανικής στάσης έναντι των Εβραικών οικισμών θα έχει επικίνδυνες συνέπειες για τις προοπτικές αναζωογόνησης της ειρηνευτικής διαδικασίας.

Σύνταξη: Σταυριανή Κωνσταντίνου-Κωνσταντίνος Τσιντάς

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:24

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.