Οι τουρκικές δυνάμεις παραβιάζουν την εκεχειρία

Τουλάχιστον πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στη βόρεια Συρία σε αεροπορική επιδρομή της Τουρκίας με στόχο ένα χωριό κοντά στη μεθοριακή κωμόπολη Ρας αλ-Άιν, όπου κουρδικές δυνάμεις εξακολουθούν να αντιστέκονται στην επίθεση της Άγκυρας, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρώπινων Δικαιωμάτων.


 
"Πέντε άμαχοι σκοτώθηκαν από αεροπορικό πλήγμα της Τουρκίας στο χωριό Μπαμπ αλ-Χέιρ", ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο, παρά την εκεχειρία στην οποία συμφώνησε χθες, Πέμπτη, το βράδυ η Άγκυρα.
 
Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), αιχμή του δόρατος των οποίων είναι οι Κούρδοι, κατηγόρησαν επίσης σήμερα την Τουρκία ότι βομβαρδίζει περιοχές αμάχων παραβιάζοντας την κατάπαυση του πυρός που έχει κηρύξει.
 
 "Παρά τη συμφωνία για να σταματήσουν οι μάχες, τουρκικές αεροπορικές επιθέσεις και επιθέσεις πυροβολικού συνεχίζονται εναντίον των θέσεων μαχητών και οικισμών αμάχων", δήλωσε ο εκπρόσωπος των SDF Μούσταφα Μπάλι.
 
Ο ίδιος δήλωσε πως οι τουρκικές δυνάμεις βομβάρδισαν τη Ρας αλ-Άιν. Κρότοι οβίδων ακούγονταν σήμερα το πρωί στα τουρκοσυριακά σύνορα παρά την κατάπαυση του πυρός που συμφωνήθηκε ανάμεσα στην Τουρκία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ- ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters/ΓΜΙ/ΓΧΡ)

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:48

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.