Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %16 %274 %2019 %08:%Οκτ

Συρία: Δεν θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία δηλώνει ο Ερντογάν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Ο Τούρκος πρόεδρος τορπιλίζει εν τη γενέσει της, την αμερικανική πρωτοβουλία για ειρηνική επίλυση της διένεξης με τους Κούρδους.

Μίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο, τονίζοντάς του, όπως ο ίδιος ανέφερε, πως δεν θα κηρύξει ποτέ εκεχειρία στη βορειοανατολική Συρία, και ότι δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ με τρομοκράτες, όπως αποκάλεσε τους Κούδρους μαχητές. Ανέφερε, ακόμη, στον Ντόναλντ Τραμπ, ότι ο στόχος της στρατιωτικής επιχείρησης της Άγκυρας είναι ξεκάθαρος και πως δεν ανησυχεί για την επιβολή κυρώσεων.
Σε συνέντευξη του στο τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV, ο Τούρκος πρόεδρος είπε πως η Τουρκία επιδιώκει την εκδίωξη των Κούρδων μαχητών, σε μια απόσταση πέραν των 32 χιλιομέτρων εντός της συριακής επικράτειας.  
Συμπλήρωσε πως η είσοδος του συριακού στρατού στην πόλη Μάνμπιζ δεν αποτελεί αρνητική εξέλιξη, επισημαίνοντας ωστόσο οι Κούρδοι μαχητές δεν πρέπει να παραμείνουν εκεί.
Ανέφερε παράλληλα, πως οι συνομιλίες με τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Ρωσία για τις συριακές πόλεις Κομπάνι και Μάνμπιζ συνεχίζονται.  
Παράλληλα, η τουρκική προεδρία ανακοίνωσε πως ο Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία και τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, κατά την οποία ισχυρίστηκε ότι η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση θα συμβάλει στην μάχη κατά της τρομοκρατίας, στην εδαφική ακεραιότητα της Συρίας και στη διαδικασία εξεύρεσης πολιτικής λύσης.

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος