Συρία: Φρικαλεότητες από Τούρκους και μισθοφόρους

Η Τουρκία συνεχίζει να επιχειρεί με σφοδρότητα στο συριακό έδαφος, παρά την εντεινόμενη διεθνή κατακραυγή και τις ανοικτές απειλές για οικονομικές και άλλες κυρώσεις.

Ο τουρκικός στρατός σφυροκοπεί ανηλεώς τους Κούρδους μαχητές, με επανδρωμένα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη, επίγειες μονάδες πυροβολικού, καθώς και τεθωρακισμένων.
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, τουλάχιστον εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν, χθες, από φιλοτουρκικές πολιτοφυλακές που συνδράμουν την εισβολή της Άγκυρας στη βορειοανατολική Συρία.  
Οι εννέα πολίτες εκτελέσθηκαν σε χωριστά περιστατικά, νότια της μεθοριακής πόλης Ταλ Αμπιάντ.  
Σύμφωνα με την μη κυβερνητική οργάνωση, μεταξύ των θυμάτων είναι και η γενική γραμματέας του κουρδικού κόμματος που φέρει την ονομασία: " Το μελλοντικό κόμμα της Συρίας", Χεβρίν Χαλάφ, ως επίσης και ο οδηγός της. Μισθοφόροι, οι οποίοι υποστηρίζονται από την Τουρκία, έβγαλαν την Χαλάφ από το όχημά της και την εκτέλεσαν.  
Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νέες εκτελέσεις ανεβάζουν στους τριάντα-οκτώ, τον αριθμό των αμάχων οι οποίοι έχουν σκοτωθεί από την έναρξη της τουρκικής εισβολής. Με βάση τον τελευταίο απολογισμό της μη κυβερνητικής οργάνωσης, 81 Κούρδοι μαχητές έχουν σκοτωθεί κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.
Από τουρκική πλευράς, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες, καθώς δεν γίνεται σαφής αναφορά σε αριθμό νεκρών. Στον τελευταίο απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα, ο τουρκικός στρατός σημειώνει ότι εξουδετερώθηκαν 459 Κούρδοι μαχητές, χωρίς να ξεκαθαρίζει κατά πόσον έχουν σκοτωθεί, τραυματιστεί ή συλληφθεί.    

Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος, Μαρία Βρυωνίδου

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:54

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.