Το Τόκιο ετοιμάζεται για τον τυφώνα Χαγκίμπις

Ο ισχυρός τυφώνας Χαγκίμπις πλησιάζει σήμερα την Ιαπωνία, απειλώντας να πλήξει την πρωτεύουσα της χώρας με τις σφοδρότερες βροχοπτώσεις και τους ισχυρότερους ανέμους των τελευταίων 60 ετών, με αποτέλεσμα να παραμείνουν κλειστά καταστήματα, εργοστάσια και το δίκτυο του μετρό και να προκληθούν τροποποιήσεις στο πρόγραμμα του Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1 και του Παγκοσμίου Κυπέλλου ράγκμπι.

Ο Χαγκίμπις, που σημαίνει «ταχύτητα» στη γλώσσα Ταγκαλόγκ των Φιλιππίνων, αναμένεται να πλήξει αύριο το μεγαλύτερο νησί της Ιαπωνίας, το Χονσού, ενώ έχει περάσει μόλις ένας μήνας από τότε που ένα από τους σφοδρότερους τυφώνες που χτύπησε τα τελευταία χρόνια την Ιαπωνία κατέστρεψε ή προκάλεσε ζημιές σε 30.000 σπίτια και είχε ως αποτέλεσμα εκτεταμένες διακοπές ρεύματος.

Η καταιγίδα μπορεί να είναι η ισχυρότερη που πλήττει το Τόκιο από το 1958 και ο κόσμος θα πρέπει να είναι προετοιμασμένος για μεγάλα κύματα και πλημμυρικά φαινόμενα, σύμφωνα με τη Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ιαπωνίας.

«Ο τυφώνας θα μπορούσε να φέρει βροχοπτώσεις και ανέμους ρεκόρ», δήλωσε αξιωματούχος της υπηρεσίας σε συνέντευξη Τύπου.

Ο πρωθυπουργός Σίνζο Άμπε έδωσε εντολή στους υπουργούς του να κάνουν τα μέγιστα για την προστασία των πολιτών. Αξιωματούχοι στην περιοχή Τσίμπα, στα ανατολικά του Τόκιο, που επλήγη σκληρά από τον τυφώνα Φασάι πριν από ένα μήνα, είπαν στον κόσμο να έχει προμήθειες σε τρόφιμα και νερό για τρεις ημέρες.

Σε κάποια σούπερ μάρκετ εξαντλήθηκαν τα εμφιαλωμένα νερά και οι μπαταρίες. Οι χρήστες του Twitter ανέβασαν φωτογραφίες από άδεια ράφια και έδιναν συμβουλές για το πώς να προετοιμαστεί κανείς για προβλήματα στην ύδρευση και την ηλεκτροδότηση. Σε πολλά από τα πάνω από 30.000 σπίτια, που καταστράφηκαν από τον τυφώνα στην Τσίμπα τον περασμένο μήνα, δεν έχουν ακόμα αποκατασταθεί η οι ζημιές.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:55

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Αεροπορικές επιδρομές Ισραήλ εναντίον της Χεζμπολάχ στον Λίβανο
05:26
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
05:21
17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.