Δηλητηριασμένη «Πηγή Ειρήνης»: Σφοδρές μάχες – χιλιάδες εκτοπισμένοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται για δεύτερη ημέρα η τουρκική στρατιωτική επιχείρηση Πηγή Ειρήνης στη βορειοανατολική Συρία παρά τις διεθνείς αντιδράσεις, έχοντας αφήσει πίσω της μέχρι στιγμής τουλάχιστον 27 νεκρούς (19 Κούρδοι μαχητές νεκροί – οχτώ άμαχοι) και δεκάδες τραυματίες σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Λόγω των συγκρούσεων 60 χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις εστίες τους. Δώδεκα άνθρωποι τραυματίσθηκαν από ρουκέτες και βλήματα όλμου που προέρχονταν από τη Συρία και έπληξαν σημεία σε κωμοπόλεις που βρίσκονται στην τουρκική πλευρά των συνόρων, μετέδωσε από πλευράς του το κρατικό τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σύμφωνα με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF), βρίσκονται σε εξέλιξη σφοδρές μάχες μεταξύ των κωμοπόλεων Ρας αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ, τις οποίες επιχειρούν να καταλάβουν οι Τούρκοι κομάντο, κοντά στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Το υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας ανακοίνωσε ότι ο τουρκικός στρατός πήρε τον έλεγχο συγκεκριμένων στόχων στη βόρεια Συρία «με τις επιχειρήσεις από εδάφους και από αέρος» καθώς και ότι η επιχείρηση «Πηγή Ειρήνης» συνεχίζεται με επιτυχία και «προχωράει βάσει του  σχεδιασμού». 

Από την έναρξη της επιχείρησης ο τούρκικος στρατός έχει πλήξει 181 στόχους της κουρδικής πολιτοφυλακής με τις αεροπορικές του δυνάμεις και το πυροβολικό του.

Μεταξύ των στόχων που επλήγησαν, όπως ανακοίνωσαν  οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, των οποίων ηγούνται οι Κούρδοι, ήταν και μία από τις φυλακές στις οποίες κρατούνται μέλη της λεγόμενης τρομοκρατικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

Οι ημιαυτόνομες κουρδικές αρχές της Συρίας κατηγόρησαν στο μεταξύ την Τουρκία ότι βομβάρδισε φυλακή στην οποία κρατούνταν μαχητές περισσότερων από 60 εθνικοτήτων του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), καταγγέλλοντας ότι αυτό συνιστά "σαφή απόπειρα" από την πλευρά της Άγκυρας να τους βοηθήσει να δραπετεύσουν. Η Τουρκία δεν έχει τοποθετηθεί επισήμως. 

Την ίδια ώρα σε εξέλιξη βρίσκεται και πόλεμος «προπαγάνδας» για την τουρκική επιχείρηση στη Συρία, με την Άγκυρα να ενεργοποιείται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόσο μέσω του υπουργείου Άμυνας, όσο και ποικίλων λογαριασμών. «Αθώοι πολίτες τραυματίστηκαν από επιθέσεις όλμων / ρουκετών κατά περιοχών με πολίτες από τους τρομοκράτες του PKK / PYD-YPG, χωρίς να ληφθούν υπόψη οι ανθρωπιστικές αξίες» υποστηρίζει σε νέο tweet του το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

Πηγή: Skai/AΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 00:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Νέες μόνιμες θέσεις εργασίας στο Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου
13:33
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
13:05
Σταθμό φόρτισης στις θέσεις στάθμευσης θα πρέπει να έχουν τα νέα κτίρια
12:55
Αλλαγές στις αναφορές σε ευρωτουρκικά στο πιο πρόσφατο προσχέδιο συμπερασμάτων
12:48
Συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις αναμένει ο Υπουργός Οικονομικών (Βίντεο)
12:38
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
11:17
Πρόεδρος: Ενδεχόμενη πρόοδος στο Κυπριακό θα έχει θετικές εξελίξεις στα ευρωτουρκικά (Βίντεο)
11:14
Η Παλαιστίνη επιδιώκει να ενταχθεί στον ΟΗΕ ως πλήρες κράτος-μέλος
10:58
Δύο περιπτώσεις παράνομης εγκατάστασης φωτοβολταϊκών συστημάτων έχουν εντοπιστεί μέχρι σήμερα
08:47
Την ερχόμενη εβδομάδα οι εγκρίσεις για το ''Φωτοβολταϊκά για όλους''
08:43
Λετυμπιώτης: Επιτεύχθηκε ο στόχος διασύνδεσης ευρωτουρκικών με Κυπριακό
08:10
Έκκληση OHE χρηματοδότησης $2,8 δισεκατομμυρίων για τη Γάζα
05:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.