Κίνα: 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας

Την αυξανόμενη δύναμή της, την κρίσιμη μάλιστα περίοδο που οι προκλήσεις γιγαντώνονται, αφενός με τις βίαιες πλέον διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ που συνεχίζονται σχεδόν τέσσερις μήνες και αφετέρου με τον εμπορικό πόλεμο με τις ΗΠΑ που εξακολουθεί να μαίνεται, γιόρτασε με κάθε μεγαλοπρέπεια σήμερα η Κίνα.

Η πολυαναμενόμενη μεγάλη παρέλαση, με την επίδειξη του τεράστιου στρατιωτικού εξοπλισμού και την ανάπτυξη χιλιάδων στρατευμάτων διήρκεσε δύο ώρες. Στην ομιλία του, ο Κινέζος πρόεδρος πέρασε το μήνυμα που ήθελε να ακουστεί με αφορμή την επέτειο για τα 70 χρόνια από την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.«Καμία δύναμη δεν μπορεί να ταρακουνήσει τα θεμέλια αυτού του μεγάλου έθνους. Καμία δύναμη δεν μπορεί να σταματήσει την Κίνα και τους Κινέζους από το να προχωρήσουν μπροστά με αποφασιστικότητα», τόνισε ο Σι Τζινπίνγκ από την Τιενανμέν, εκεί όπου την 1η Οκτωβρίου του 1949, ο Μάο Τσετούνγκ κήρυξε την ίδρυση της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας.

kina stratiotiki parelasi 70 xronia apo tin idrusi tis laikis dimokratias 2

Με το τέλος της ομιλίας του, ο Κινέζος πρόεδρος επέστρεψε στη θέση του για να παρακολουθήσει την πορεία των τανκς, των drones και των πυραύλων. Μεταξύ αυτών, και ο διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος DF-41, που μπορεί να μεταφέρει αρκετές πυρηνικές κεφαλές και να φτάσει μέχρι τις Ηνωμένες Πολιτείες.Το κλίμα ενθουσιασμού ωστόσο, όπως αναμενόταν άλλωστε, ετοιμάζεται να σκιάσει το Χονγκ Κονγκ, παρά τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί ημέρες πριν, προκειμένου να μην υπάρξουν, ειδικά σήμερα, αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.Ενόσω η μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση ήταν ακόμη σε εξελίξη, ο ηγέτης του κινήματος υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ Τζόσουα Ουόνγκ καλούσε μέσω Twitter τους πολίτες να «καταπολεμήσουν τον αυταρχισμό».  «Δεν γιορτάζουμε, μόνο διαδηλώνουμε», έγραψε ο Τζόσουα Ουόνγκ.Στο ίδιο ακριβώς μήκος κύματις, η κυβέρνηση της Ταϊβάν καταδίκασε τη «δικτατορία» της Κίνας, επισημαίνοντας ότι το Πεκίνο αποτελεί απειλή για την ειρήνη και προσπαθεί να βρει δικαιολογίες για τη στρατιωτική του επέκταση.Οι δυνάμεις των ηττημένων εθνικιστών κατέφυγαν το 1949 στην Ταϊβάν αφού έχασαν στον εμφύλιο πόλεμο με τους κομμουνιστές. Τώρα η Κίνα διεκδικεί το έδαφος της Ταϊβάν και δεν έχει αποκηρύξει ποτέ το ενδεχόμενο χρήσης βίας προκειμένου να τη φέρει υπό τον έλεγχό της.

Πηγή: naftemporiki.gr

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:05

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Παραγωγική χαρακτήρισε τη συνάντηση του στο Ισραήλ με τον ομόλογο του ο υπουργός Ενέργειας
08:50
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
06:27
Ληστεία με κουκουλοφόρους χθες το βράδυ σε οικία στην Ερήμη.
06:03
Νιγηρία: Επιστρέφουν στα σπίτια τους οι 137 μαθητές που απήχθησαν πριν από 3 εβδομάδες
05:58
Εκτακτο υπουργικό Συμβούλιο για στοχευμένα μέτρα στήριξης των ευάλωτων
05:49
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.