Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %19 %142 %2019 %05:%Σεπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ απειλεί το Ιράν με πόλεμο

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)


Με πόλεμο απειλεί το Ιράν, ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, μετά τις επιθέσεις του Σαββάτου εναντίον των πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της Σαουδικής Αραβίας, για τις οποίες η Ουάσιγκτον επιρρίπτει την ευθύνη στην Τεχεράνη.


Οπως ανέφερε ο Αμερικανός Πρόεδρος υπάρχουν πολλές επιλογές για να απαντήσει στο Ιράν. Υπάρχει, πρόσθεσε, η έσχατη επιλογή που σημαίνει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πάνε σε πόλεμο και επιλογές πολύ μικρότερες από αυτό. Ανέφερε, επίσης, ότι οι νέες κυρώσεις σε βάρος του Ιράν, που είχε προαναγγείλει χθες, θα διευκρινιστούν στις επόμενες 48 ώρες.
Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο, ο οποίος βρίσκεται στην Τζέντα για συντονισμό, όπως ανακοινώθηκε των προσπαθειών για  αντιμετώπιση της ιρανικής επιθετικότητας στην περιοχή, δήλωσε ότι η επίθεση αποτελεί πράξη πολέμου κατά της Σαουδικής Αραβίας, για την οποία υπεύθυνο είναι το Ιράν.
Αργά, χθες το απόγευμα, η Σαουδική Αραβία παρουσίασε τα συντρίμμια των πυραύλων που έπληξαν τις εγκαταστάσεις πετρελαίου, υποστηρίζοντας ότι αποτελούν απόδειξη της ιρανικής εμπλοκής στην επίθεση.  

Σύνταξη:Μαρία Λουκαϊδου