Ισραήλ: ρευστό ακόμα το αποτέλεσμα των εκλογών

Στο Ισραήλ, μάχη πολιτικής επιβίωση δίδει ο Βενιαμίν Νετανιάχου.

Μετά τις χθεσινές βουλευτικές εκλογές, και με καταμετρημένο περίπου το 35% των ψήφων, το κόμμα "Λικούντ" του Ισραηλινού Πρωθυπουργού λαμβάνει ποσοστό 28% και το κόμμα "Μπλε και Λευκό" του βασικού του ανθυποψηφίου Μπένι Γκαντς, 26,6%.  
Το εκλογικό αποτέλεσμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει κοντά στο μεσημέρι.
Νεότερη εκτίμηση αποτελέσματος δείχνει τους δύο βασικούς μονομάχους να εξασφαλίζουν από 32 έδρες στη νέα Βουλή.
Την τρίτη θέση καταλαμβάνει η Συμμαχία Αραβικών Σχηματισμών με 12 έδρες, ενώ ακολουθεί το ακροδεξιό κόμμα "Μπεϊτενού" του Αβίγκντορ Λίμπερμαν με εννέα έδρες στην Κνεσέτ.
Ο Λίμπερμαν –πρώην σύμμαχος και νυν πολιτικός αντίπαλος του Βενιαμίν Νετανιάχου– αναμένεται ότι θα διαδραματίσει ρόλο ρυθμιστή για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού.
Η ισραηλινή βουλή απαρτίζεται από 120 έδρες και ως εκ τούτου για την εξασφάλιση αυτοδυναμίας απαιτούνται εξήντα-μία έδρες.Αμέσως μετά την ανακοίνωση των πρώτων "exit polls", ο Βενιαμίν Νετανιάχου δεν έκαμε καμία αναφορά για νίκη ή ήττα στις εκλογές, καθώς το αποτέλεσμα παραμένει ρευστό.  

Μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του κόμματός του, ο Ισραηλινός Πρωθυπουργός ανέφερε ότι θα αναμένει το επίσημο αποτέλεσμα προτού προβεί σε τοποθετήσεις. Αρκέστηκε να δηλώσει ότι θα εργαστεί για τη δημιουργία μιας ισχυρής σιωνιστικής Κυβέρνησης, η οποία θα αντανακλά τις απόψεις μεγάλης μερίδας του λαού.Από πλευράς του, ο βασικός αντίπαλος του Ισραηλινού πρωθυπουργού, Μπένι Γκαντς δήλωσε ότι θα εργαστεί για μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Μιλώντας ενώπιον υποστηρικτών του στο Τελ Αβίβ, ο πρώην αρχηγός του στρατού και επικεφαλής του κόμματος "Μπλε και Λευκό", ανέφερε ότι θα αναμένει τα επίσημα αποτελέσματα για να προβεί σε σχόλια. Σημείωσε, ωστόσο, ότι το κόμμα εκπλήρωση την αποστολή του, προσθέτοντας με νόημα πως ο Νετανιάχου δεν πέτυχε στην αποστολή του.

Τη δημιουργία κυβέρνησης εθνική ενότητας, ζήτησε ο διαφαινόμενος ρυθμιστής των εκλογών, Αβίγκντορ Λίμπερμαν.
Σε πολιτική συγκέντρωση στα Ιεροσόλυμα, ανέφερε ότι η χώρα έχει μόνο μία επιλογή, τη δημιουργία μιας φιλελεύθερης, ευρείας κυβέρνησης συνασπισμού, η οποία θα πρέπει να περιλαμβάνει το κόμμα του, ως επίσης και τα κόμματα "Λικούντ" του Πρωθυπουργού Νετανιάχου και "Μπλε και Λευκό" του Μπένι Γκαντς.


Σύνταξη: Χρήστος Πάσιος

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
13:00
Θέατρο αεροπορικών βομβαρδισμών παραμένει η Γάζα
12:52
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Μέτρα στήριξης 35,3 εκατομμυρίων ευρώ ανακοίνωσε η κυβέρνηση (Βίντεο)
12:21
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.