Ο Ντόναλντ Τραμπ αμφισβητεί δηλώσεις του Ιράν

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Tραμπ αμφισβήτησε σήμερα τον ισχυρισμό του Ιράν ότι δεν έχει καμία σχέση με τις επιθέσεις που σημειώθηκαν στο Σαββατοκύριακο σε ένα τεράστιο εργοστάσιο πετρελαίου στη Σαουδική Αραβία, που είχε ως αποτέλεσμα τη μείωση κατά 5% της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου.

«Θυμηθείτε όταν το Ιράν κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος λέγοντας εν γνώσει του πως ήταν στον 'εναέριο χώρο' του όταν, στην πραγματικότητα, δεν ήταν καθόλου κοντά. Επέμειναν σθεναρά σε αυτή την ιστορία ξέροντας ότι ήταν ένα πολύ μεγάλο ψέμα. Τώρα λένε ότι δεν είχαν καμία σχέση με την επίθεση στη Σαουδική Αραβία. Θα δούμε;» έγραψε ο Τραμπ σε ένα μια ανάρτηση στο Twitter. Στο μεταξύ, οι ΗΠΑ, όπως δήλωσαν αξιωματούχοι των ΗΠΑ στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters, εξετάζουν το ενδεχόμενο να μοιράζονται περισσότερες πληροφορίες των υπηρεσιών τους με τη Σαουδική Αραβία μετά την επίθεση σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Σαουδική Αραβία που είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει στο μισό η παραγωγή πετρελαίου στο βασίλειο και προκάλεσαν αναταραχή στις παγκόσμιες αγορές πετρελαίου. Οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ, που μιλούσαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεν είπαν πόσο ευρεία μπορεί να είναι οποιαδήποτε αύξηση του μοιράσματος των πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, Όμως οι Ηνωμένες Πολιτείες, από μακρόν επιφυλακτικές ώστε να μην έχουν μια βαθιά εμπλοκή στον πόλεμο στην Υεμένη, έχουν μοιραστεί μόνο επιλεκτικά πληροφορίες μυστικών υπηρεσιών με τη Σαουδική Αραβία για τις απειλές από τους μαχητές των Χούτι, συμμάχων του Ιράν, που ανέλαβαν την ευθύνη για την επίθεση.

 

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:24

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.