Έκκληση Χαβιέ Μπαρδέμ στον Σάντσεθ να βοηθήσει τους μετανάστες

Ο διάσημος ηθοποιός Χαβιέρ Μπαρδέμ ένωσε κι αυτός τη φωνή του αντάμα στις εκκλήσεις άλλων συναδέλφων του και χθες απέστειλε μήνυμα στον Ισπανό πρωθυπουργό Πέδρο Σάντσεθ, ζητώντας του να αναλάβει πρωτοβουλία εντός της ΕΕ και να ηγηθεί μίας διαδικασίας για τον επιμερισμό σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες των προσφύγων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι εντός του σκάφους της ισπανικής ΜΚΟ Open Arms.

Σε ένα βίντεό του, με το οποίο εκφράζει τη συμπαράστασή του στους διασώστες και στους διασωθέντες πρόσφυγες πάνω στο σκάφος, ο Μπαρδέμ εκπέμπει μία «επείγουσα» έκκληση στον Σάντσεθ να ηγηθεί της πρωτοβουλίας και «να εργασθεί ώστε αυτή να είναι σύμφωνη με την αξιοπρέπεια και την ανθρώπινη ηθική που η Open Arms εκπροσωπεί ως ισπανική οργάνωση στον υπόλοιπο κόσμο».

Συνολικά 151 πρόσφυγες και μετανάστες, συν το πλήρωμα του σκάφους, βρίσκονται ακόμη στα ανοικτά αναμένοντας να τους δεχθεί κάποιος ασφαλής λιμένας για να αποβιβάσουν τους διασωθέντες πρόσφυγες, ένδεκα ημέρες μετά την διάσωσή τους.

Για τον πασίγνωστο καλλιτέχνη, «η Ισπανία είναι η ιδανική και δίκαιη χώρα» για να αναλάβει αυτήν την πρωτοβουλία, καθώς είναι η χώρα προέλευσης της ΜΚΟ, «η οποία επιτελεί ένα εξαίρετο έργο για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, για τη διάσωση των ανθρώπων που πνίγονται σε καταστάσεις που δεν μπορούμε ούτε να φαντασθούμε, με μοναδικό τους στόχο να επιβιώσουν και να παράσχουν ένα μέλλον στις οικογένειες και στα παιδιά τους».

Το περασμένο Σάββατο, η σύντροφος του Μπαρδέμ, Πενέλοπε Κρουθ και ο επίσης Ισπανός ηθοποιός Αντόνιο Μπανδέρας εκφράσθηκαν υπέρ της βοήθειας στην προσπάθεια της Open Arms να ελλιμενισθεί σε έναν ασφαλή προορισμό. Ενώ η Κρουθ ζήτησε μέσω Instagram «έναν ασφαλή λιμένα τώρα», ο Μπανδέρας χαρακτήρισε ως «φρίκη» την κατάσταση αυτή: «υπάρχουν δυνατές λύσεις στα θέματα αυτά, θα έλεγα της Αφρικής, αλλά στην πραγματικότητα είναι προβλήματα στις σχέσεις ανάμεσα στον βορρά και τον νότο», πρόσθεσε.

Αλλά και ο γνωστός μπασκετμπολίστας Μαρκ Γκασόλ, ο πιανίστας Τζέιμς Ρόντς και ο δημοσιογράφος Χουάν Ραμόν Λούκας εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στην τιτάνια προσπάθεια των διασωστών του Open Arms.

Ο Μπαρδέμ κι οι άλλες διασημότητες δεν είναι οι μόνοι που επικρίνουν την αμέτοχη στάση της Ισπανίας έως τώρα στο δράμα του σκάφους της Open Arms. Και για τον εθνικό συντονιστή της Ενωμένης Αριστεράς Αλβέρτο Γκαρθόν, «η ισπανική κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχίζει να είναι συνένοχος στους θανάτους στη Μεσόγειο. Αξιώνουμε να βοηθήσει την Open Arms και να σταματήσει να φέρεται στην υπόθεση αυτή όπως ακριβώς η ακροδεξιά του (Ιταλού υπουργού Εσωτερικών Ματέο) Σαλβίνι», όπως τόνισε ο ίδιος στο Twitter.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 01:55

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.