Βρετανία: Συμμετοχή σε ναυτική αποστολή υπό τις ΗΠΑ

Το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε τη συμμετοχή του στη νέα διεθνή ναυτική αποστολή ασφάλειας της ναυσιπλοΐας μαζί με τις ΗΠΑ, για την προστασία των εμπορικών πλοίων στον Κόλπο.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε τη συγκρότηση ναυτικής αποστολής που σκοπό θα έχει να εγγυηθεί την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας στο Στενό του Χορμούζ και να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα του Ιράν.

Τον Ιούλιο οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero για φερόμενες θαλάσσιες παραβιάσεις στο Στενό του Χορμούζ. Το συμβάν συνέβη δύο εβδομάδες μετά τη σύλληψη από τις βρετανικές δυνάμεις ενός ιρανικού πετρελαιοφόρου κοντά στο Γιβραλτάρ, το οποίο κατηγόρησαν ότι παραβίασε τις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη Συρία.

"Προσμένουμε στη στενή συνεργασία με τις ΗΠΑ και με άλλους για την εξεύρεση διεθνούς λύσης στα προβλήματα που επικρατούν στο Στενό του Χορμούζ", δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπεν Ουάλας.

"Αυτή η αποστολή θα ενισχύσει την ασφάλεια και θα διασφαλίσει τις θαλάσσιες μεταφορές", τόνισε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντομινίκ Ράαμπ. Είπε ωστόσο ότι το Λονδίνο παραμένει δεσμευμένο στη συνεργασία με την Τεχεράνη για τη διατήρηση της διεθνούς συμφωνίας JCPOA για το πυρηνικό πρόγραμμα της Ισλαμικής Δημοκρατίας με αντάλλαγμα τη χαλάρωση των κυρώσεων.

Βρετανική πηγή ασφαλείας ανέφερε ότι η νέα ναυτική αποστολή θα εστιάζει στην προστασία της ασφάλειας της ναυσιπλοΐας και η Βρετανία δεν θα συμμετέχει στις αμερικανικές κυρώσεις εις βάρος του Ιράν.

Νωρίτερα το Βερολίνο, δια του Γερμανού υπουργού Εξωτερικών Χάικο Μάας επανέλαβε ότι η Γερμανία δεν θα λάβει μέρος σε αυτή την ναυτική αποστολή. Η γερμανική άρνηση έχει προκαλέσει την έντονη δυσαρέσκεια της Ουάσινγκτον.

Πηγή: ΚΥΠΕ-ΑΠΕ-Reuters

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:02

Τελευταιες Ειδησεις

19 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
21:35
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
10 κράτη συμφωνούν με την Κύπρο για επανακαθορισμό περιοχών Συρίας
19:29
Δέσμευση χωρών του ΝΑΤΟ για ενίσχυση του Κίεβο
19:26
Επικοινωνία υπουργών εξωτερικών Τουρκίας - Ιράν
19:13
Εντοπίστηκε ο κρατούμενος που είχε αποδράσει από τις κεντρικές
19:07
Συνεχίζονται με αμείωτη ένταση οι επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Γάζα
18:52
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση να ενημερωθεί εάν έγινε μεταφορά πυραύλων στο Ισράηλ μέσω Κύπρου
17:37
Γ.Γ ΟΗΕ: Καιρός να σταματήσει ο κύκλος των αντιποίνων στη Μέση Ανατολή
17:29
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.