Επιπλέον 30 εκ. για αντιμετώπιση του Ebola στο Κονγκό

Ανθρωπιστική χρηματοδότηση ύψους 30 εκ. ευρώ προς τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό με σκοπό την αντιμετώπιση της επιδημία Ebola, από την οποία έχουν αποβιώσει 1.700 άνθρωποι, ανακοίνωσε ο αρμόδιος Επίτροπος Χρήστος Στυλιανίδης.

Συνολικά η ανθρωπιστική βοήθεια της ΕΕ για την καταπολέμηση του Ebola ανήλθε στα 47 εκ. ευρώ από πέρσι.

Ο Χρήστος Στυλιανίδης, Επίτροπος αρμόδιος για την Ανθρωπιστική Βοήθεια και Διαχείριση Κρίσεων, ο οποίος είναι και ο συντονιστής της ΕΕ για την αντιμετώπιση της επιδημίας Ebola, δήλωσε σχετικά ότι "η καταπολέμηση της επιδημίας στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό βρίσκεται σε κρίσιμη καμπή" και "η ΕΕ ενισχύει σημαντικά τη βοήθειά της για τη διάσωση ζωών και την πρόληψη περαιτέρω λοιμώξεων".

"Παρέχουμε νέα στήριξη στις αρχές της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, της Παγκόσμιας Οργάνωσης Υγείας και των ανθρωπιστικών εταίρων στην περιοχή", σημείωσε.

Η νέα χρηματοδότηση της ΕΕ αφορά την πρόληψη και μέτρα ελέγχου των λοιμώξεων, τη συνεργασία με τις τοπικές κοινότητες για την ενθάρρυνση της αποδοχής της αντίδρασης, συμπεριλαμβανομένων των μέτρων πρόληψης των μεταδοτικών ασθενειών, της πρόσβασης στην υγειονομική περίθαλψη, της ασφαλούς ταφής, και την υποστήριξη των επιζώντων Ebola και των οικογενειών τους. Επιπλέον η χρηματοδότηση αφορά παροχή τροφίμων και πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας και καθαρό νερό.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:26

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
13:00
Έτοιμο το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου
12:56
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για ευρείας κλίμακας χερσαία επιχείρηση στη Ράφα
12:42
Για ενέργειες αντεκδίκησης κάνει λόγο ο Γενικός Ελεγκτής
12:34
Ο Γενικός Εισαγγελέας κατέθεσε αίτημα για ανάρμοστη συμπεριφορά Οδυσσέα Μιχαηλίδη
11:40
Τμήμα Μετεωρολογίας - 2ο Δελτίο Καιρού 26/04/24
11:10
Ψηλές συγκεντρώσεις σκόνης και σήμερα στην ατμόσφαιρα
10:32
Θεσμοθετήθηκε η απαγόρευση χρήσης κινητών τηλεφώνων στη δημοτική εκπαίδευση
09:58
Ονούφριος Κουλλά: "Σοβαρό ατόπημα" η στήριξη σε υποψηφίους του ΕΛΑΜ
09:37
Ολοκληρώθηκε η προθεσμία για υποβολή ενστάσεων
09:20
Στις 21:00 η πρώτη δημοσκόπηση του ΡΙΚ για τις εκλογές της 9ης Ιουνίου
09:00
Περιοδεία στην Ευρώπη άρχισε η απεσταλμένη Γκουτέρες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.