Τσελίκ: Θα είναι λάθος η ΕΕ να αποφασίσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας

“Πιστεύουμε ότι ο Μητσοτάκης θα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την έκδοση των τρομοκρατών της FETO (γκιουλενιστές)”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, Ομέρ Τσελίκ, έπειτα από τη συνεδρία της κεντρικής επιτροπής του κόμματός του. Υποστήριξε ακόμη θα είναι λάθος η ΕΕ να αποφασίσει κυρώσεις εναντίον της Τουρκίας.

Στις δηλώσεις του ο Ομέρ Τσελίκ είπε “θέλω να τονίσω ότι έχουμε προσδοκία ότι ο Μητσοτάκης θα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια για την έκδοση των γκιουλενιστών οι οποίοι έκαναν απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία και διέφυγαν στην Ελλάδα φορώντας στρατιωτική στολή. Ο ίδιος το έχει ζήσει αυτό προσωπικά και είδε τον πόνο που πέρασε η Ελλάδα από το πραξικόπημα μέσα από την δική του οικογένειά του”. Ωστόσο είπε για τον Έλληνα Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια ότι περίμεναν να ξεκινήσει αυτή τη νέα εποχή με πιο ισχυρό τρόπο, υποστηρίζοντας ότι ξεκίνησε με τον πιο αδύναμο και λάθος τρόπο. Για την κυβέρνηση Τσίπρα είπε ότι την τελευταία περίοδό της, την πέρασε με αντιτουρκικές δηλώσεις. “Αποτελεί παράδοση στην πολιτική της Ελλάδας όταν ένα πολιτικό κόμμα αρχίζει να αδυνατίζει να υπερασπίζεται τον αντιτουρκισμό”, υποστήριξε ο Ομέρ Τσελίκ. “Η Τουρκία ποτέ δεν εκμεταλλεύθηκε από αυτό όταν η Ελλάδα ήταν αδύναμη. Η Τουρκία, όταν υπήρχε κρίση στην Ελλάδα, προσπάθησε να βρει οικονομική λύση γι αυτή, ενώ εκείνοι χρησιμοποιούν την ένταξή τους στην ΕΕ εναντίον μας”, ανέφερε.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ότι σήμερα διέρρευσε από ένα πρακτορείο ειδήσεων προσχέδιο για τα μέτρα που προτίθεται να πάρει η ΕΕ εναντίον της Τουρκίας υποστηρίζοντας ότι “αυτό θα είναι ένα λάθος για την Ευρώπη”.Υποστήριξε και πάλι ότι η Κύπρος μπήκε παράνομα στην ΕΕ και ισχυρίστηκε ότι “η Ε/κ πλευρά είναι φημισμένη ότι δεν κρατάει το λόγο της”. Για την ανατολική Μεσόγειο είπε ότι διεξάγουν δραστηριότητες για την προστασία των δικαιωμάτων τους ενάντια στις μονομερείς δραστηριότητες. “Όσο η Ε/κ πλευρά δεν δίνει τα δικαιώματα των Τ/Κ, τα γεωτρύπανα μας Γιαβούζ και Φατίχ θα συνεχίζουν τις εργασίες τους. Η Ε/κ πλευρά δεν μπορεί να παραβιάσει μονομερώς τα δικαιώματα των Τ/Κ. Οι αρχές της Ευρώπης πρέπει να βρουν μια κοινή λύση που να διασφαλίζει τα δικαιώματα και των δύο πλευρών”, ανέφερε ο Ομέρ Τσελίκ υποστηρίζοντας ότι “η ΕΕ προτιμά την οδό πρόκλησης προβλημάτων”. “Η ΕΕ πρέπει να κινηθεί με βάσεις τις αρχές της”, υποστήριξε. Σύμφωνα με τον Ομέρ Τσελίκ “αυτή η κρίση θα τερματιστεί μόνο όταν προστατευτούν τα δικαιώματα της ‘τδβκ’”.

Ο εκπρόσωπος του ΑΚΡ είπε πως αν κοιτάξει κανείς ποιοι βρίσκονται στην ανατολική Μεσόγειο θα μείνει έκπληκτος βλέποντας ότι όλο ο κόσμος έχει συσσωρευτεί στην Μεσόγειο. “Είναι ώρα αντί να χτίζουμε τείχη να κτίζουμε γέφυρες”, ανέφερε. Ο Ομέρ Τσελίκ υποστήριξε ακόμη ότι οι χώρες που δεν είναι εγγυήτριες δεν έχουν δικαίωμα να μιλάνε, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει κανένα όφελος η ΕΕ και οι άλλες χώρες να χρησιμοποιούν απειλητική γλώσσα.

Ο Ομέρ Τσελίκ είπε ακόμη ότι οι S400 αποτελούν αμυντική ανάγκη για την Τουρκία. “Θέλουμε να φτάσουμε σε ένα θετικό συμβιβασμό με τις ΗΠΑ αλλά σε αυτό το σημείο δεν έχουμε φτάσει μέχρι στιγμής”, ανέφερε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:40

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.