Η Τεχεράνη "πέρασε το όριο του 4,5%" στον εμπλουτισμό ουρανίου

Το Ιράν "πέρασε" σήμερα "το όριο του 4,5%" στον εμπλουτισμό ουρανίου, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης. Το Ιράν εμπλουτίζει από σήμερα το πρωί ουράνιο σε ποσοστό μεγαλύτερο του 4,5%, μετέδωσε το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο Isna επικαλούμενο τον εκπρόσωπο του Ιρανικού Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (OIEA) Μπεχρούζ Καμαλβαντί.

"Σήμερα το πρωί το Ιράν πέρασε το όριο του 4,5% στον εμπλουτισμό ουρανίου", γράφει το Isna.

Ο Καμαλβαντί ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα ότι το Ιράν ξεπέρασε το όριο του 3,67% στον εμπλουτισμό ουρανίου που είχε οριστεί από τη διεθνή συμφωνία για το πυρηνικό του πρόγραμμα του 2015 και ότι μπορεί να εμπλουτίζει ουράνιο σε ακόμη υψηλότερο επίπεδο. Την ίδια ώρα η Τεχεράνη προειδοποιεί τους Ευρωπαίους κατά οιασδήποτε κλιμάκωσης στην αντίδρασή τους για τα μέτρα που ελήφθησαν από το Ιράν για να μειώσει τις δεσμεύσεις του σε σχέση με το πυρηνικό του πρόγραμμα απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες, Κυριακή, ότι σύντομα θα αυξήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου πάνω από το όριο που προέβλεπε η συμφωνία, προκαλώντας μια προειδοποίηση από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμ, που θέλει επαναδιαπραγμάτευση της συμφωνίας, ότι η Τεχεράνη πρέπει να είναι "περισσότερο προσεκτική".

"To 20% δεν χρειάζεται τώρα, αλλά αν θέλουμε θα το παράξουμε. Αφού έχουμε βάλει στην άκρη τον εμπλουτισμό κατά 3,67%, δεν έχουμε εμπόδιο ή πρόβλημα με αυτή την πράξη", είπε ο Καμαλβαντί σημειώνοντας ότι όλες οι επιλογές για τον εμπλουτισμό ουρανίου σε υψηλότερα επίπεδα συζητήθηκαν με το Ανώτατο Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων IRIB.

Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Αμπάς Μουσαβί δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Τεχεράνη ότι, "αν ορισμένα συμβαλλόμενα μέρη της συμφωνίας (για το ιρανικό πρόγραμμα του 2015) συμπεριφερθούν κατά περίεργο και μη αναμενόμενο τρόπο, τότε κι εμείς θα καταργήσουμε όλα τα επόμενα στάδια (του σχεδίου μείωσης των δεσμεύσεων, που ανακοινώθηκε τον Μάιο) και θα εφαρμόσουμε το τελευταίο".

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:45

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.