Λιβύη: Οι δυνάμεις του Χαφτάρ συνέλαβαν έξι Τούρκους

Οργισμένη ήταν η αντίδραση της Άγκυρας στην είδηση ότι οι δυνάμεις του στρατάρχη Χαφτάρ στη Λιβύη συνέλαβαν έξι Τούρκους πολίτες.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε το περιστατικό «πειρατεία» και απείλησε ότι στο εξής «νομιμοποιούνται να χτυπήσουν» τις δυνάμεις του Χαφτάρ, αν δεν αφήσουν ελεύθερους τους συλληφθέντες.

Την Παρασκευή ο στρατάρχης Χαφτάρ είχε επισημάνει ότι οι δυνάμεις του θα εξαπέλυαν επίθεση εναντίον τουρκικών στόχων, ως αντίποινα στην υποστήριξη που παρέχει η Άγκυρα στην διεθνώς αναγνωρισμένη λιβυκή κυβέρνηση.

Αποκάλυψε μάλιστα ότι οι στρατιώτες του είχαν καταρρίψει τουρκικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος σε αεροπορική βάση στην Τρίπολη.

Η Λιβύη έχει περιέλθει σε χάος μετά την πτώση του στρατηγού Καντάφι το 2011 με αντίπαλες ομάδες να διεκδικούν η καθεμία για λογαρισμό της μερίδιο στην εξουσία.

Ο στρατάρχης Χαφτάρ που ελέγχει μεγάλο τμήμα της χώρας στα ανατολικά ξεκίνησε επίθεση τον Απρίλιο με στόχο την κατάληψη της Τρίπολης που ελέγχεται από την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση, η οποία στηρίζεται από την Τουρκία.

Η Άγκυρα προμηθεύει με όπλα και πολεμικό υλικό την κυβέρνηση της Τρίπολης. Σε αντίποινα ο στρατάρχης Χαφτάρ έβαλε στο στόχαστρο του τουρκικών συμφερόντων πλοία που πλέουν στην περιοχή και τουρκικές επιχειρήσεις. Παράλληλα, επέβαλε απαγόρευση στις εμπορικές πτήσεις από την Λιβύη στην Τουρκία.

Πηγή: Euronews

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 02:51

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Στην Κύπρο τη Δευτέρα η Ρομπέρτα Μέτσολα
09:04
Αυστηρές προειδοποιήσεις Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου κατά των οριζόντιων μέτρων
08:07
Σήμερα η απάντηση του ελληνικού δικαστηρίου για τον θάνατο της κόρης της Τζωρτζίνας Δασκαλάκη
07:04
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
07:00
6η αγωνιστική πρωταθλήματος Cyta: Απόλλων - ΑΕΖ και Δόξα - Οθέλλος
06:47
Στο στόχαστρο του Ισλαμικού Κράτους οι "σταυροφόροι"
06:44
Αϊτή: Περισσότεροι από χίλιοι φόνοι μέσα σε 2 μήνες
06:19
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.