Γενί Σαφάκ: S400 σε Σμύρνη και Αντιόχεια

Στη Σμύρνη και στο Χατάι (Αντιόχεια) της Τουρκία θα εγκατασταθούν οι δύο συστοιχίες των ρωσικών πυραύλων S400 σύμφωνα με τη φιλοκυβερνητική εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία υποστηρίζει πως μόλις γίνει αυτό Αιγαίο και Μεσόγειος θα είναι σαν ‘τουρκική λίμνη’.


 
Σε σημερινό πρωτοσέλιδό της με τίτλο “Ιδού ο λόγος του πανικού για τους S400”, η Γενί Σαφάκ υποστηρίζει ότι αυτός είναι ο λόγος που ΗΠΑ και δυτικές χώρες βρίσκονται σε πανικό. Η εφημερίδα αναφέρει ακόμη ότι ο έλεγχος του εναέριου χώρου της Μεσογείου από την Τουρκία θα φέρει τα πάνω κάτω στον ενεργειακό πόλεμο, ενώ θα ναυαγήσουν και τα σχέδια της Αθήνας, η οποία έχει εγκαταστήσει στρατηγεία ακόμη και στα νησιά του Αιγαίου που δεν έχουν στρατιωτικό καθεστώς. Η εφημερίδα αναφέρει ότι οι S400 μπορούν να αναγνωρίσουν εχθρικούς εναέριους στόχους από απόσταση 600 χιλιομέτρων και να χτυπήσουν στα 400 χιλιόμετρα.

Αναφέρει ότι χάρη στους S400 θα μπορούν να αναγνωριστούν όλα τα αεροσκάφη που απογειώνονται από την Ελλάδα και να κλειδωθούν τα συστήματά τους μόλις μπουν στην εμβέλεια του ραντάρ, προσθέτοντας ότι θα εκμηδενιστεί η απειλητική αντίληψη της Ελλάδας εναντίον της Τουρκίας. Επίσης η εφημερίδα αναφέρει ότι μόλις οι πύραυλοι εγκατασταθούν στην Αντιόχεια θα περάσει υπό τον έλεγχο ο εναέριος χώρος της ανατολικής Μεσογείου, συμπεριλαμβανομένου και της Κύπρου, και η Τουρκία θα έχει προτεραιότητα στο θέμα της ‘ασφάλειας’ των φυσικών πηγών. 

Σε άλλο δημοσίευμα της εφημερίδας "Χουριέτ" υπό τον τίτλο “Πανικός ε/κ διοίκησης για τον Πορθητή” αναφέρεται ότι “δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη σε ποιο σημείο θα ξεκινήσει γεώτρηση ο Πορθητής”, ενώ σημειώνεται ότι το βράδυ του Σαββάτου ο Πορθητής έφτασε 60 χιλιόμετρα ανοιχτά της Πάφου. Σύμφωνα με Χουριέτ “ο Πορθητής κινείται πέραν της ΑΟΖ που κήρυξε μονομερώς η ε/κ πλευρά και στην ΑΟΖ που κήρυξε η Τουρκία”. “Ένα μέρος από τα οικόπεδα 1,4,5, 6 και 7 συμπίπτουν με τις περιοχές της Τουρκίας”, υποστηρίζει η εφημερίδα, ενώ επικαλούμενη την NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα αναφέρει ότι οι εργασίες γεώτρησης του Πορθητή δυτικά της Κύπρου θα διαρκέσουν μέχρι τον Σεπτέμβριο. Η εφημερίδα ερμηνεύει μάλιστα τις αντιδράσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις δραστηριότητες του Πορθητή εντός της ΑΟΖ της ως ‘πανικό της ε/κ διοίκησης”.
 
Πηγή: (ΚΥΠΕ)
 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:49

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.