Μείωση 50% στις αφίξεις των τουριστών αναμένει η Σρι Λάνκα

Οι αφίξεις τουριστών στο Κολόμπο θα μειωθούν κατά 50% μέσα στους επόμενους δύο μήνες έπειτα από τις πρόσφατες επιθέσεις αυτοκτονίας που στοίχισαν τη ζωή σε περισσότερους από 250 ανθρώπους, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος του Οργανισμού Τουρισμού της Σρι Λάνκα Κισού Γκόμες. όπως είπε ο ίδιος στους δημοσιογράφους σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι, οι αφίξεις των τουριστών και εκτός του Κολόμπο-- της μεγαλύτερης πόλης και οικονομικής πρωτεύουσας της χώρας-- αναμένεται να μειωθούν κατά 30% μετά τις επιθέσεις.

Ο επικεφαλής της κρατικής αεροπορικής εταιρείας SriLankan Airlines από την πλευρά του, ο Βιπούλα Γκουνατιλέκα, δήλωσε στο Reuters στο ίδιο συνέδριο ότι η εταιρεία κατέγραψε αύξηση 10% στις ματαιώσεις την περασμένη εβδομάδα και οι ειδικοί αναμένουν περισσότερες ακυρώσεις.

Η Σρι Λάνκα αντιμετωπίζει την πιθανότητα ραγδαίας μείωσης στις ροές των τουριστών μετά τις επιθέσεις σε εκκλησίες και ξενοδοχεία, κάτι που αναμένεται να πλήξει σοβαρά την οικονομία του νησιού και τις χρηματαγορές και πιθανόν να αναγκάσει τη χώρα να ζητήσει μεγαλύτερη βοήθεια από το ΔΝΤ. Ο Γκόμες είπε ότι ο κρατικός Οργανισμός Τουρισμού είχε στόχο τα 2,5 εκατομμύρια τουρίστες για το 2019. "Πιθανόν να φθάσουμε τα δύο εκατομμύρια περίπου", είπε ο Γκόμες στους δημοσιογράφους και εκτίμησε ότι η εμπιστοσύνη των επισκεπτών θα αποκατασταθεί αν ο στρατός καταφέρει να εγγυηθεί την ασφάλεια.

Στο μεταξύ η κρατική μυστική υπηρεσία της Σρι Λάνκα έχει λάβει πληροφορίες που υποδηλώνουν ότι βουδιστικοί ναοί πιθανόν να αποτελέσουν στόχο γυναικών καμικάζι που ανήκουν στην εξτρεμιστική οργάνωση National Thowheeth Jamaath, σύμφωνα με δημοσιεύματα τοπικών εφημερίδων.

Σύμφωνα με την Daily Mirror, η αντιτρομοκρατική μονάδα της αστυνομίας πραγματοποίησε εφόδους έπειτα από τις πολύνεκρες επιθέσεις ανήμερα το Πάσχα των Καθολικών και κατά την έρευνα σε ένα σπίτι ανακάλυψε πολλές λευκές γυναικείες ενδυμασίες που φορούν συχνά οι βουδιστές στη διάρκεια των τελετών τους στη Σρι Λάνκα.

Το έντυπο αναφέρει επίσης ότι κάποιες μουσουλμάνες αγόρασαν εννέα τέτοιες ενδυμασίες από ένα κατάστημα με υφάσματα στην Τζιριούλα στις 29 Μαρτίου. Μια σειρά από φονικές εκρήξεις συγκλόνισαν τη χώρα στις 21 Απριλίου αφήνοντας πίσω τους εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες. Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για αυτές τις επιθέσεις αυτοκτονίας. Σύμφωνα με τους εισαγγελείς, εννέα καμικάζι πραγματοποίησαν τις επιθέσεις, οκτώ εκ των οποίων έχουν ήδη ταυτοποιηθεί.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 03:56

Τελευταιες Ειδησεις

18 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 18 Απριλίου 2024
22:00
Πυραύλοι από τις ΗΠΑ μεταφέρθηκαν στο Ισραήλ, μέσω Κύπρου
21:41
Στο χείλος του γκρεμού η Μέση Ανατολή, τονίζει ο Αντόνιο Γκουτέρες
21:22
Ενέργειες για το μεταναστευτικό ζητά από Κυβέρνηση και ΕΕ η Βουλή
21:19
Τριτοκοσμικές συνθήκες στο Νοσοκομείο Τρόοδους, καταγγέλλει ο Διευθυντής του
19:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 18/4/2024
19:19
Μείωση της βροχόπτωσης στην Κύπρο τις επόμενες δεκαετίες
19:12
Στην 'Αγκυρα πλέον η ευθύνη ανταπόκρισης για επόμενο βήμα, λέει ο Κόμπος
19:08
Ανησυχία για τον θάνατο ανθρώπων, οι οποίοι είχαν προσβληθεί από τη γρίπη των πτηνών
17:53
Στις 13 Μαϊου η νέα συνάντηση Μητσοτάκη - Ερντογάν, στην Άγκυρα
17:45
Διασπάθιση χρήματος και κατάχρηση εξουσίας διαπιστώνει η Ελεγκτική Υπηρεσία στο ΥΠΕΞ
17:40
Εξουσιοδότησαν ΣΕΚ-ΠΕΟ για σύμβαση, οι απεργοί στις εταιρείες ηλεκτρολογικών
17:35
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.