Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%AM, %19 %260 %2019 %08:%Απρ

Λιβύη: Διχασμένο παραμένει το Συμβούλιο Ασφαλείας

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Διχασμένο παραμένει το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την κατάσταση στη Λιβύη.

Συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς όμως να συμφωνήσει να δημοσιοποιηθεί σαφής ανακοίνωση που θα ζητούσε την άμεση κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στα αντιμαχόμενα μέρη. Τόσο οι Ηνωμένες Πολιτείες όσο και η Ρωσία πρόβαλαν αντίσταση στο σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο.  
Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ, Γασάν Σαλάμε, υπογράμμισε στους μόνιμους αντιπροσώπους των 15 κρατών μελών, την ανησυχία του για τον κίνδυνο ανάφλεξης τις αμέσως επόμενες ημέρες. Οι στρατιωτικές δυνάμεις, είπε, πλησιάζουν κατοικημένες περιοχές και υπάρχουν  μαρτυρίες σύμφωνα με τις οποίες καταφθάνουν ενισχύσεις και στις δύο πλευρές.

Επιθέσεις στην Τρίπολη

Στο μεταξύ όλμοι έπληξαν χθες βράδυ συνοικία της Τρίπολης, κοντά σε νοσοκομείο, επιτείνοντας τον τρόμο και τα δεινά των κατοίκων της πρωτεύουσας της Λιβύης.
Η έφοδος των δυνάμεων του στρατάρχη Χαλίφα Χαφτάρ, με σκοπό την κατάληψη της Τρίπολης βαθαίνει κι άλλο το χάος που μαστίζει τη Λιβύη από το 2011 και την εξέγερση που ανέτρεψε το καθεστώς Καντάφι.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, στις μάχες γύρω από την Τρίπολη έχουν σκοτωθεί από την  4η Απριλίου περισσότεροι από διακόσιοι άνθρωποι, ανάμεσά τους 18 άμαχοι, ενώ άλλοι 913 έχουν τραυματιστεί.

Σύνταξη: Αιμιλία Μιχαήλ