Ροχανί: Οι ένοπλες δυνάμεις μας δεν συνιστούν περιφερειακή απειλή

Ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ιράν δεν αποτελούν απειλή για τους γείτονές του σε μια ομιλία στην Τεχεράνη κατά την επίδειξη των πιο πρόσφατων στρατιωτικών εξοπλισμών του Ιράν, περιλαμβανομένων εγχωρίως παραγόμενων μαχητικών αεριωθούμενων και ρωσικής κατασκευής πυραυλικών συστημάτων.

Η παρέλαση για την Ημέρα του Στρατού πραγματοποιείται καθώς ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συνεχίζει την εκστρατεία του για να περιορίσει τη δύναμη του Ιράν στη Μέση Ανατολή μέσω κυρώσεων.

Χιλιάδες στρατιώτες παρέλασαν μπροστά από τον Ροχανί και τους ανώτατους στρατιωτικούς διοικητές στην παρέλαση στην Τεχεράνη για την Ημέρα του Στρατού ενώ νέα ιρανικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη υπερίπταντο της παρέλασης. Το Ιράν επέδειξε επίσης πυραύλους, υποβρύχια, τεθωρακισμένα οχήματα, ραντάρ και το σύστημα αμυντικών πυραύλων S-300 που παρέλαβε από τη Ρωσία και που μπορούν να καταρρίψουν αεροσκάφη και πυραύλους στον ουρανό. «Θέλω να πω στις χώρες της περιοχής πως οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν δεν είναι εναντίον σας ούτε εναντίον των εθνικών συμφερόντων σας... Αντιστέκονται απέναντι σε εισβολείς... Οι ρίζες των προβλημάτων μας είναι το σιωνιστικό καθεστώς και ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός», είπε ο Ροχανί, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι το Ιράν επιδιώκει «περιφερειακή ασφάλεια και σταθερότητα».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:07

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.