Τρεις συμφωνίες υπογράφουν στην Μόσχα, Ερντογάν - Πούτιν

Τρεις συμφωνίες με τις οποίες θα γίνονται βήματα για το μέλλον θα υπογράψουν ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν με τον Ρώσο ομόλογό του σήμερα στη Μόσχα στο πλαίσιο της 8ης Συνόδου του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου των δύο χωρών όπως ανακοίνωσαν πριν τη διμερή τους συνάντηση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι σήμερα θα έχουν στρατηγικές συνομιλίες στον πολιτικό, στρατιωτικό, εμπορικό και πολιτιστικό τομέα κατά την 8η Σύνοδο του Ανώτατου Στρατιωτικού Συμβουλίου των δύο χωρών, προσθέτοντας ότι θα υπογράψουν τρεις συμφωνίες με τις οποίες θα γίνουν βήματα για το μέλλον. Επανέλαβε ότι ο εμπορικός όγκος των δύο χωρών έχει αυξηθεί κατά 15% και στόχος είναι να φτάσει τα 100 δις δολάρια. Το θαλάσσιο τμήμα του αγωγού Τουρκικό Ρεύμα (Turkish Stream) έχει ολοκληρωθεί και συνεχίζεται το υπόλοιπο μέρος με στόχο να ολοκληρωθεί ταυτόχρονα και από τις δυο πλευρές.

Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι είναι πολύ σημαντικά τα βήματα που γίνονται από κοινού για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας, επισημαίνοντας ότι ιδιαίτερα σημαντικά είναι τα βήματα που έκαναν και θα κάνουν στη Συρία.

Από την πλευρά του ο Βλαντιμίρ Πούτιν, είπε ότι απόψε θα εγκαινιάσουν το Έτος Πολιτισμού και Τουρισμού Τουρκίας - Ρωσίας. Εξέφρασε ικανοποίηση για τη ανάπτυξη των οικονομικών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών λέγοντας ότι ο εμπορικός όγκος έφτασε στα 35 δις δολάρια. Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση του θαλάσσιου μέρους του αγωγού Τουρκικού Ρεύματος και ότι συνεχίζεται και η εγκατάσταση στη στεριά όπως έχει σχεδιαστεί εκφράζοντας την ελπίδα ότι θα ολοκληρωθεί μέσα στο χρόνο που έχουν σχεδιάσει.

Ο Ρώσος Πρόεδρος είπε ότι με τη Τουρκία εργάζονται εντατικά για τα διεθνή ζητήματα και ότι οι ΥΠΕΞ των δύο χωρών και οι Υπουργοί Άμυνάς τους έχουν εντατικές επαφές. “Η στρατιωτικοτεχνική μας συνεργασία συνεχίζεται και αυξάνεται”, ανέφερε.

Πηγή: Άννα Ανδρέου, ΡΙΚ Τουρκία

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:23

Τελευταιες Ειδησεις

25 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
22:00
Το Ισραήλ προετοιμάζεται για τη στρατιωτική επιχείρηση στη Ράφα
21:36
Στο Ισραήλ αιγυπτιακή αντιπροσωπεία για επίτευξη εκεχειρίας στη Γάζα
21:27
Πύραυλο των Χούθι κατέρριψε βρετανικό πλοίο για πρώτη φορά από το 1991
21:17
Πρόεδρος: «Θετικό μήνυμα προς την Τουρκία στέλνει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο»
20:53
Το Υπουργείο Παιδείας χαιρετίζει την ψήφιση Νέων Κανονισμών για Δημοτικά Σχολεία
20:15
Μεσανατολικό: Απελευθέρωση των ομήρων ζητούν από τη Χαμάς 18 χώρες
19:26
Οριστικοποιήθηκε το ψηφοδέλτιο για τις ευρωεκλογές -Αύριο η εκτύπωσή του...
18:53
Υποβλήθηκαν 2.323 υποψηφιότητες για τις εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
18:39
Στις υπηρεσίες τους επιστρέφουν οι υπάλληλοι που συμπλήρωσαν έξι χρόνια απόσπασης
18:33
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 25/04/24
18:04
Βουλή: Με έντονες επικρίσεις εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
17:59
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.