Το Συμβουλίο Ασφαλείας καλεί τις δυνάμεις του Χαλίφα Χάφταρ να διακόψουν την επίθεση τους

Το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, το οποίο συνεδρίασε εκτάκτως χθες με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις στη Λιβύη, ζήτησε από τις δυνάμεις του στρατάρχη Χαλίφα Χάφταρ να σταματήσουν την επίθεση που εξαπέλυσαν για να καταλάβουν την Τρίπολη, προειδοποιώντας ότι αυτή η στρατιωτική ενέργεια απειλεί τη σταθερότητα της χώρας.

«Το Συμβούλιο Ασφαλείας ζητά από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (ΛΕΣ) να σταματήσουν κάθε στρατιωτική κίνηση», δήλωσε ο Πρεσβευτής της Γερμανίας στον ΟΗΕ Κρίστοφ Χόισγκεν, διαβάζοντας την ανακοίνωση του 15μελούς αυτού οργάνου, έπειτα από την έκτακτη συνεδρίασή του που συγκλήθηκε κεκλεισμένων των θυρών που με θέμα τις τελευταίες εξελίξεις.

«Τα μέλη του ΣΑ επίσης ζήτησαν από όλες τις δυνάμεις να αποκλιμακώσουν και να σταματήσουν κάθε στρατιωτική δραστηριότητα. Δεν μπορεί να υπάρξει καμία στρατιωτική λύση στην σύρραξη», πρόσθεσε ο κ. Χόισγκεν.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του ΣΑ, ο αναπληρωτής Πρέσβης της Βρετανίας στον ΟΗΕ, ο Τζόναθαν Άλεν, ζήτησε «ρητά» από τις δυνάμεις του Λιβυκού Εθνικού Στρατού να διακόψουν την προέλασή τους προς την Τρίπολη.

Νωρίτερα χθες, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συναντήθηκε με τον Χάφταρ στη Βεγγάζη με τις προσπάθειες όμως για ειρήνευση να φαίνεται ότι έπεσαν στο κενό.

Ο κ. Γκουτέρες δήλωσε ότι αναχωρεί από τη Λιβύη με «βαριά καρδιά» και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον ισχυρό άνδρα της ανατολικής Λιβύης ο οποίος έχει διατάξει τα στρατεύματά του να βαδίσουν προς την πρωτεύουσα Τρίπολη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters-Sputnik 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:25

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Μονόωρη στάση εργασίας αυτή την ώρα στο ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.