Αεροπορικές εταιρείες αναστέλλουν πτήσεις των Boeing 737 Max μετά το πολύνεκρο δυστύχημα

Διεθνή αναστάτωση προκάλεσε η νέα πτώση αεροσκάφους τύπου Boeing 737 Max στην Αιθιοπία με αποτέλεσμα το θάνατο 157 ανθρώπων.

Στο σάλο που ακολούθησε τη νέα αεροπορική τραγωδία προστίθεται τώρα η επίσημη ανακοίνωση της Κίνας ότι αναστέλλει τις πτήσεις όλων των αεροσκαφών του ιδίου τύπου. Οι εταιρείες οι οποίες εκτελούν εσωτερικές πτήσεις με Boeing 737 Max έλαβαν εντολή από τον ρυθμιστή εναέριας κυκλοφορίας της Κίνας να καθηλώσουν τα εξήντα αεροσκάφη αυτού του τύπου. Όλα τα Boeing 737 Max καθηλώνουν από σήμερα οι αερογραμμές της Αιθιοπίας και οι Cayman Airways.

Σκέψεις για καθήλωση των αεροσκαφών κάνουν και οι Ηνωμένες Πολιτείες. Για δεύτερη φορά σε διάστημα λίγων μηνών, ένα από τα νέου τύπου αεροσκάφη της εταιρίας συντρίβεται λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του. Είχε προηγηθεί τον Οκτώβριο η πτώση του αεροσκάφους μεσαίων αποστάσεων της ινδονησιακής Lion Air στην θάλασσα της Ιάβας το οποίο οδήγησε στο θάνατο 189 ανθρώπους. Ο πιλότος των αερογραμμών της Αιθιοπίας ανέφερε ότι είχε προβλήματα και ζήτησε να επιστρέψει, όπως και στην περίπτωση της Lion Air. Και στις δύο περιπτώσεις, το δυστύχημα συνέβη αμέσως μετά την απογείωση.

Η εταιρεία Boeing ακύρωσε την προγραμματισμένη για την Τετάρτη μεγάλη εκδήλωση για το ντεμπούτο του νέου αεροσκάφους, υπό το βάρος των εξελίξεων.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:58

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Μακραίνει η λίστα των θυμάτων στη Γάζα
15:46
Έλληνας Υπ.Άμυνας: Ο ελληνικός εναέριος χώρος θα καταστεί αδιαπέραστος
14:55
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.