ΗΠΑ:Υποχωρεί εκ νέου η Γουόλ Στριτ λόγω μειωμένων θέσεων εργασίας

Πτώση σημείωσαν οι κύριοι δείκτες της Γουόλ Στριτ, για πέμπτη συνεχόμενη συνεδρίαση, την Παρασκευή, καθώς τα αδύναμα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ προκάλεσαν περισσότερες ανησυχίες για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας.

Η αύξηση της απασχόλησης των ΗΠΑ παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητη τον Φεβρουάριο, με την οικονομία να δημιουργεί μόνο 20.000 θέσεις εργασίας, προσθέτοντας στα σημάδια για ισχυρή επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας κατά το πρώτο τρίμηνο.

Τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας που ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο Εργασίας ήταν τα πιο αδύναμα από τον Σεπτέμβριο του 2017.

Τα αδύναμα στατιστικά στοιχεία στις ΗΠΑ προστέθηκαν στους οικονομικούς φόβους από την σημαντική πτώση των εξαγωγών της Κίνας και από την υποβάθμιση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα των προβλέψεων της για την ανάπτυξη της Ευρωζώνης.

"Οι άνθρωποι ανησυχούν για τα στοιχεία για τις θέσεις εργασίας και την παγκόσμια ανάπτυξη γενικότερα και αυτό ωθεί τις αγορές σε χαμηλότερα επίπεδα", δήλωσε ο Brent Schutte, επικεφαλής στρατηγικής επενδύσεων στη Northwestern Mutual Wealth Management Company στο Μιλγουόκι.

Σημείωσε, ωστόσο, ότι ο αριθμός των θέσεων εργασίας δεν αποτελεί ένδειξη ανησυχίας... Νομίζω ότι η έκθεση για τις θέσεις εργασίας επηρεάζεται σε μεγάλο βαθμό από το κλείσιμο της κυβέρνησης και άλλες εποχιακές στρεβλώσεις", πρόσθεσε.

Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average υποχώρησε κατά 150,33 μονάδες, ή 0,59%, στις 25.322,9 μονάδες, ενώ ο δείκτης S&P 500 υποχώρησε κατά 20,94 μονάδες ή 0,76% στις 2.727,99 και ο Nasdaq υποχώρησε 53,70 μονάδες ή 0,72% στις 7.367,77.

Ο S&P 500 βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο του κατά τον τελευταίο μήνα. Ο δείκτης Dow Jones Transport Average, που παρακολουθείται ιδιαίτερα στενά, έχασε το 1,2%, σημειώνοντας πτώση για 11η συνεχόμενη συνεδρία.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 04:59

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Στη Νομική Υπηρεσία για τη σύμβαση το Υπουργείο Μεταφορών
12:14
Τη στήριξη των πολιτών ζήτησε ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ
11:53
Χρίστου: Στις Ευρωεκλογές το ΕΛΑΜ έχει ραντεβού με την ιστορία και το μέλλον
11:41
Βολτ Κύπρου: Τα αποτελέσματα θα καθορίσουν το μέλλον της Κύπρου και της Ευρώπης
11:35
Ευθύνες στο υπουργείο Μεταφορών αποδίδει η Kition Ocean Holdings
11:33
Ρωσία: Πυρκαγιά στις ενεργειακές εγκαταστάσεις της περιφέρειας Σμολένσκ
11:27
Αύξηση πασχαλινού επιδόματος για χαμηλοσυνταξιούχους
11:04
Με αισιοδοξία προσεγγίζει τις ευρωεκλογές η ΕΔΕΚ
11:00
Ενεργοί Πολίτες: Στόχος η εξασφάλιση ποσοστού 3,6%
09:45
Δυναμικά παρούσα δηλώνει η Αριστερά στις ευρωεκλογές
09:25
Περδίκης: Να ρίξουμε στις Ευρωεκλογές "πράσινο" στο μαύρο
09:21
Υλικό από κλειστά κυκλώματα εξετάζει η Αστυνομία για τον φόνο στη Λακατάμεια
09:12
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.