ΗΠΑ: Νομοσχέδιο για τερματισμό της αναστολής υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους

Αψηφώντας τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ και τον Ρεπουμπλικάνο Πρόεδρο της Γερουσίας Μιτς Μακόνελ, η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων, στην οποία πλέον οι Δημοκρατικοί έχουν την πλειοψηφία των εδρών, ενέκρινε την Πέμπτη σχέδια νόμου που θεωρητικά επιτρέπουν να τερματιστεί η μερική αναστολή υπηρεσιών του ομοσπονδιακού κράτους, που άρχισε πριν από δύο εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης της χρηματοδότησης του Υπουργείου Εσωτερικής Ασφαλείας, ως την 8η Φεβρουαρίου.

Βάσει των νομοσχεδίων, τα Υπουργεία Εξωτερικών, Εμπορίου, Γεωργίας, Εργασίας, Οικονομικών κ.ά. θα εξασφαλίσουν χρηματοδότηση ως την 30ή Σεπτεμβρίου, δηλαδή το τέλος του τρέχοντος οικονομικού έτους στις ΗΠΑ. Αλλά μερικές ώρες πριν από την ψηφοφορία, ο Λευκός Οίκος ξεκαθάρισε ότι οι σύμβουλοι του Προέδρου Τραμπ θα του πρότειναν να προβάλει βέτο εάν εγκρίνονταν τα νομοσχέδια χωρίς την πρόσθετη χρηματοδότηση που θέλει ο αρχηγός του κράτους για την επόμενη φάση της ανέγερσης του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό, εμβληματική προεκλογική εξαγγελία του μεγιστάνα.

Τα νομοσχέδια δεν περιέχουν καμιά διάταξη περί χρηματοδότησης του τείχους. Ο Πρόεδρος της αμερικανικής Γερουσίας Μιτς Μακόνελ διεμήνυσε μία ημέρα νωρίτερα ότι αυτό το σώμα του αμερικανικού Κογκρέσου δεν θα συζητήσει καν τα σχέδια νόμου των Δημοκρατικών εάν δεν προβλέπουν το μέτρο που απαίτησε ο Τραμπ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:22

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
06:56
Μεσολαβητικός ο ρόλος της Μόσχας μεταξύ Ισραήλ και Ιράν, δηλώνει ο Σεργκέι Λάβροφ
06:45
Πορεία στα κατεχόμενα για τα 24 παιδιά που έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας των σεισμών στην Τουρκία
06:41
Βαφεάδης: Προθεσμία μέχρι την Τρίτη να ετοιμαστεί η εγγυητική για την ανάπτυξη στη Λάρνακας
06:13
Υποβάθμισε το πλήγμα στην Ισφαχάν, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών
05:50
Ιράκ: Ισχυρή έκρηξη σε βάση φιλοϊρανικών παραστρατιωτικών δυνάμεων
05:40
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της χώρας
05:29
Τμήμα Μετεωρολογίας-1ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
05:18
19 Απριλίου
Τουρίστες βρήκαν εκατοντάδες κροτίδες σε σακούλα σκουπιδιών
20:49
Αυξήθηκαν οι νεκροί τρεις μέρες μετά την καταιγίδα
20:42
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν
20:35
Εκπρόσωπος Κομισιόν: Eνδείξεις για αποκλιμάκωση έντασης Ισραήλ- Ιράν
20:18
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.