Για απάτη με σκοπό να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά κατηγορείται η κληρονόμος της Huawei

Η "κληρονόμος" του κινεζικού κολοσσού των τηλεπικοινωνιών Huawei, η οποία συνελήφθη το περασμένο Σάββατο στον Καναδά, κατόπιν αιτήματος των ΗΠΑ, κατηγορείται για "απάτη" από την αμερικανική δικαιοσύνη, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Η Μενγκ Ουάνγκζου, η οποία προσήχθη σήμερα ενώπιον δικαστηρίου στο Βανκούβερ, φέρεται ότι είπε ψέματα σε πολλές τράπεζες αναφορικά με μια θυγατρική της Huawei ώστε να αποκτήσει πρόσβαση στην ιρανική αγορά, παραβιάζοντας τις κυρώσεις που έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Τεχεράνη.

Η Μενγκ, αυτοπροσώπως, είχε πει σε Αμερικανούς τραπεζίτες ότι ο κινεζικός κολοσσός δεν είχε καμία σχέση με την εταιρεία Skycom μολονότι "η Skycom είναι η Huawei", όπως ανέφερε ο εισαγγελέας κατά τη διάρκεια αυτής της ακρόασης.

Ο εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην γίνει δεκτό το αίτημα της 46χρονης, που ζητούσε να αφεθεί ελεύθερη υπό όρους. Οι ΗΠΑ έχουν ζητήσει την έκδοση της Μενγκ.

Σύμφωνα με τις καναδικές αρχές, η οικονομική διευθύντρια της Huawei κατηγορείται για "συνωμοσία για τη διάπραξη απάτης σε βάρος πολλών οικονομικών θεσμών" και κινδυνεύει να καταδικαστεί σε κάθειρξη άνω των 30 ετών.

Το Ανώτατο Δικαστήριο του Βανκούβερ είναι αρχικά απαγορεύσει να δημοσιοποιηθούν λεπτομέρειες που θα αποκαλύπτονταν κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Στη συνέχεια όμως, ήρε αυτήν την απαγόρευση.

Η σύλληψη της Μενγκ την 1η Δεκεμβρίου, την ώρα που ΗΠΑ και Κίνα ανακοίνωναν την "εκεχειρία" στον εμπορικό πόλεμο μεταξύ τους, προκάλεσε την οργή του Πεκίνου που ζητά την άμεση απελευθέρωσή της.


Πηγή ΚΥΠΕ/ΑΠΕ/ΜΠΕ 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 06:59

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.