Μήνυση κατά του Τραμπ κατάθεσε το CNN


Μήνυση κατά του προέδρου των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και πέντε συνεργατών του κατέθεσε το δίκτυο CNN, ζητώντας την άμεση επανέκδοση του δημοσιογραφικού πάσου του δημοσιογράφου Τζιμ Ακόστα για πρόσβαση στον Λευκό Οίκο.

Ο Λευκός Οίκος ανέστειλε το πάσο του κ. Ακόστα την προηγούμενη εβδομάδα κατηγορώντας τον για βίαιη συμπεριφορά. Προηγήθηκε συνέντευξη Τύπου όπου ο κ. Τραμπ επιτέθηκε προσωπικά στον δημοσιογράφο και άφησε αιχμές για την κάλυψη του CNN.

Μετά την λεκτική επίθεση του κ. Τραμπ μια υπάλληλος του Λευκού Οίκου επιχείρησε να πάρει το μικρόφωνο που κρατούσε ο κ. Ακόστα. Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να παραδώσει το μικρόφωνο και ο Λευκός Οίκος τον κατηγόρησε πως φέρθηκε βίαια στην κοπέλα.

Ο αμερικανός πρόεδρος έχει στοχοποιήσει πολλές φορές το CNN, αποκαλώντας το «ψεύτικες ειδήσεις» (fake news).

Στην προσπάθεια να υποστηρίξει την απαγόρευση εισόδου στον κ. Ακόστα η εκπρόσωπος Τύπου Σάρα Σάντερς τιτίβισε ένα βίντεο όπου ο δημοσιογράφος φαίνεται να σπρώχνει την υπάλληλο. Εμπειρογνώμονες που ανέλυσαν το επίμαχο βίντεο έκριναν ότι ορισμένα κομμάτια έχουν επιταχυνθεί ώστε η κίνηση να φαντάζει βίαιη.

Η μήνυση, όπου ενάγοντες είναι τόσο το CNN όσο και ο κ. Ακόστα, αναφέρει πως η αναστολή του πάσου παραβιάζει την πρώτη και την πέμπτη τροποποίηση του συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών. Οι εν λόγω αναθεωρήσεις θεμελιώνουν την ελευθερία του λόγου και το δικαίωμα κάθε πολίτη σε δίκαιη νομική ή δικαστική αντιμετώπιση.

Πέραν του κ. Τραμπ, η μήνυση αφορά τον προσωπάρχη του Λευκού Οίκου Τζον Κέλι, την κ. Σάντερς, τον αντιπροσωπάρχη αρμόδιο για δημόσιες σχέσεις, τον διευθυντή της Μυστικής Υπηρεσίας που προστατεύει αξιωματούχους και το μέλος της Μυστικής Υπηρεσίας που αφαίρεσε το πάσο του κ. Ακόστα.

Πηγή: Skai.gr

 

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 07:36

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Σε δίωρη στάση εργασίας κατέρχονται οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι της Ισότητας
11:33
Η Ρωσία επιτέθηκε εναντίον τριών θερμοηλεκτρικών εργοστασίων της Ουκρανίας
11:10
Ελλάδα: Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη
10:26
Ελλάδα: Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν το πρωί στο Ιόνιο
09:48
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.