Δύο άνθρωποι πνίγηκαν στη νότια Γαλλία, λόγω της καταρρακτώδους βροχής

Δύο άνθρωποι, ένας άνδρας και μία γυναίκα, βρέθηκαν νεκροί σήμερα μέσα στο αυτοκίνητό τους που είχε παρασυρθεί στη θάλασσα στα ανοιχτά του Σεν Μαξίμ, κοντά στις Κάννες, από τους ορμητικούς χειμάρρους που σχηματίστηκαν στην περιοχή του Βαρ λόγω της καταρρακτώδους βροχής.

Το αυτοκίνητο εντοπίστηκε τα ξημερώματα αναποδογυρισμένο σε απόσταση λίγων δεκάδων μέτρων από την παραλία του Ισάμπρ, στις εκβολές του ποταμού Γκαρονέτ. Δύτες ανέσυραν από το εσωτερικό του τα δύο θύματα, τα στοιχεία των οποίων παραμένουν αδιευκρίνιστα. Είναι άγνωστο επίσης πού βρισκόταν το όχημα όταν παρασύρθηκε από τα νερά.

Οι γαλλικές υπηρεσίες αντιμετώπισης καταστροφών συνεχίζουν εξάλλου, με διαλείμματα, όταν το επιτρέπουν οι καιρικές συνθήκες, τις έρευνές τους για τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων αυτοκινήτων που παρασύρθηκαν από τα νερά. Η βροχή είχε σταματήσει το πρωί, αλλά ξανάρχισε το απόγευμα και η έρευνα διακόπηκε.

Στις έρευνες για τα οχήματα και τους επιβάτες τους μετέχουν ελικόπτερα, δύτες και 140 πυροσβέστες.

Ο πρωθυπουργός και υπουργός Εσωτερικών Εντουάρ Φιλίπ εξέφρασε τα συλλυπητήριά του και τη στήριξή του στις οικογένειες των δύο θυμάτων.

Οι τοπικές αρχές κάλεσαν εξάλλου τους κατοίκους να αποφεύγουν τα υπόγεια γκαράζ ή οποιονδήποτε άλλον υπόγειο χώρο, μολονότι φαίνεται ότι η βροχή έχει κοπάσει.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:10

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.