Ο S&P επιβεβαίωσε την αξιολόγηση 'ΑΑ' της Γαλλίας, σταθερές οι προοπτικές

Την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Γαλλίας στο "ΑΑ" και «A-1+», αντίστοιχα, επιβεβαίωσε ο Standard & Poor’s (S&P), διατηρώντας σταθερές τις προοπτικές της γαλλικής οικονομίας.

Ο S&P τονίζει ότι οι αξιολογήσεις αντανακλούν την άποψή του για την εύρωστη και διαφοροποιημένη οικονομία της Γαλλίας, καθώς και για την ισχύ των ιδρυμάτων της, τα οποία ενισχύουν την πιστοληπτική τους ικανότητα.

Αναφέρει επίσης ότι η οικονομία της Γαλλίας υποστηρίζεται από την ανοικτή αγορά της, την αντοχή και την υψηλή εξειδίκευση και παραγωγικότητα του εργατικού δυναμικού της.

Ως μερική αντιστάθμιση σε αυτές τις δυνάμεις της γαλλικής οικονομίας είναι κατά την άποψή του οίκου οι υψηλές δημόσιες δαπάνες της Γαλλίας, οι φορολογίες, το δημόσιο χρέος και τα συνεχιζόμενα ελλείμματα τρεχουσών συναλλαγών.

Η σταθερή προοπτική, σύμφωνα με τον S&P, αντικατοπτρίζει την προσδοκία του οίκου ότι σε ένα πλαίσιο σταθερής οικονομικής ανάπτυξης στα επόμενα δύο χρόνια, η γαλλική κυβέρνηση θα να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα του προγράμματος οικονομικής, δημοσιονομικής και διαρθρωτικής μεταρρύθμισης.

Ο αμερικανικός οίκος εκτιμά ότι η αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ θα επιβραδυνθεί στο 1,6% και σε γενικές γραμμές θα σταθεροποιηθεί σε αυτό το επίπεδο και αναμένει ότι η γαλλική κυβέρνηση θα συνεχίσει να εφαρμόζει το πρόγραμμα οικονομικών διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων.

Πιστεύουμε επίσης ότι η μεταρρύθμιση της αγοράς εργασίας είναι ένα από τα κλειδιά για την εξάλειψη τις δυσκαμψίες στην αγορά εργασία που περιορίζουν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, υπογραμμίζει.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:23

Τελευταιες Ειδησεις

29 Μαρτίου
Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων επιστρέφει το Ισραήλ
16:25
Καμπανάκι πνευμονολογικής για τη σκόνη
16:10
Πρόεδρος: Αξιοποίηση της θετικής προβολής της Κύπρου για επίτευξη του στόχου της επανένωσης
16:00
Τατζικιστάν: Εννέα συλλήψεις για εμπλοκή στη φονική επίθεση στη Μόσχα
15:23
Σε μονόωρη στάση εργασίας κατήλθε το προσωπικό του ΡΙΚ
13:30
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 29 Μαρτίου 2024
13:04
Ελλάδα: Ένοχη η Ρούλα Πισπιρίγκου για τον θάνατο της κόρης της
12:55
Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα
12:39
Επίσκεψη Ερντογάν στις ΗΠΑ τον Μάιο
12:31
Πρόστιμα ύψους 80 χιλιάδων ευρώ σε 40 παρόχους υγείας για καταχρήσεις στο ΓΕΣΥ
12:24
Τμήμα Μετεωρολογίας 2ο Δελτίο Καιρού 29/3/2024
11:59
Σύλληψη δύο προσώπων για υπόθεση εμπορίας ναρκωτικών
11:47
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.