Εκτύπωση αυτής της σελίδας
%PM, %19 %549 %2018 %15:%Σεπ

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση ο Ερντογάν

Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατασκευασμένη χαρακτήρισε την οικονομική κρίση στην Τουρκία ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν λέγοντας ότι από δω και πέρα στις συναλλαγές στο εσωτερικό θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα και όχι το δολάριο. Αμέσως μετά τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου το δολάριο υποχώρησε κατά 1,8% φτάνοντας τις 6,27 τουρκικές λίρες. 


Σε τελετή στο προεδρικό στην Άγκυρα για την ημέρα βετεράνων πολέμου, ο Τούρκος Πρόεδρος είπε συγκεκριμένα “μη πιστεύετε σε κρίση και τέτοια, αυτά είναι κατασκευασμένα, προχωράμε προς το μέλλον ενισχυμένοι”. Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ακόμη ότι σε αυτή τη χώρα από δω και μπρος τα ενοίκια δεν θα πληρώνονται ούτε σε δολάρια, ούτε σε ευρώ και πως θα περνάει μόνο η τουρκική λίρα, διαφορετικά θα υπάρχει τίμημα γι αυτό. 
Στο μεταξύ σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας της Τουρκίας ο κλάδος πώλησης ακινήτων στη χώρα παρουσιάζει πτώση 12.5% αν και υπάρχει αύξηση στην αγορά ακινήτων από ξένους, κυρίως Άραβες, στην Κωνσταντινούπολη. Πάντως Τούρκοι μεσίτες ανακοίνωσαν εκπτώσεις 10% μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.
 
Πηγή:(ΚΥΠΕ/ΑΑ/ΓΧΡ)