Τουρκία:Αυστριακός δημοσιογράφος συνελήφθη ως ύποπτος για τρομοκρατία

Οι τουρκικές αρχές συνέλαβαν έναν αυστριακό δημοσιογράφο και ακτιβιστή ως ύποπτο για τη διάπραξη αξιόποινης πράξης που συνδέεται με την τρομοκρατία, ανακοίνωσε χθες Τρίτη η αριστερή ιστοσελίδα όπου εργάζεται.

Το Re:volt, το οποίο αυτοχαρακτηρίζεται "ριζοσπαστικά αριστερό" και είναι ένα διαδικτυακό περιοδικό, έγραψε ότι ο Μαξ Ζίρνγκαστ συνελήφθη στο διαμέρισμά του στην Άγκυρα το πρωί της Τρίτης.

"Καταδικάζουμε τη σύλληψη αυτή με τον σφοδρότερο τρόπο και κάνουμε έκκληση για την άμεση απελευθέρωσή του", ανέφερε σε email του το Re:volt επιβεβαιώνοντας ανακοίνωση για τη σύλληψή του από την μκο Δημοσιογράφοι Χωρίς Σύνορα.

"Ο δημοσιογράφος μας, ο οποίος έχει ζήσει στην Τουρκία επί σειρά ετών, είναι ένας παθιασμένος αριστερός ακτιβιστής και συγγραφέας, που κάνει εκστρατεία υπέρ της ελευθερίας και της Δημοκρατίας", πρόσθεσε το γερμανόφωνο έντυπο.

Ο Ζίρνγκαστ είναι επιπλέον φοιτητής των Πολιτικών Επιστημών λίγο πριν τα 30 του, προσθέτει το Re:volt και σχολιάζει ότι η εις βάρος του κατηγορία, όπως εικάζει, είναι η συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση.

Τούρκοι αξιωματούχοι δεν ήταν άμεσα διαθέσιμοι για να σχολιάσουν το ζήτημα. Το αυστριακό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι ένας αυστριακός πολίτης συνελήφθη την Τρίτη στην Άγκυρα, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες επικαλούμενο την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 08:44

Τελευταιες Ειδησεις

24 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
21:58
Γαλλία: Σύλληψη 16χρονου για προγραμματισμένη επίθεση στο όνομα του Ισλαμικού Χαλιφάτου
21:52
Υποβάλλονται αύριο οι υποψηφιότητες για τους Προέδρους των Επαρχιακών Οργανισμών και για τους Δημάρχους
21:39
Έξι συν μια προτάσεις νόμου για ρύθμιση των πολλαπλών συντάξεων και του ορίου αφυπηρέτησης
20:56
Συζήτησαν και για την Κύπρο Ερντογάν και Σταϊνμάιερ στην Άγκυρα
20:54
Πόλεμος στην Ουκρανία: Ο Ζελένσκι καλωσορίζει το αμερικανικό πακέτο βοήθειας ύψους 61 δισεκ. δολαρίων
20:31
Τον Απρίλιο η Ρωσία θα διπλασιάσει τα έσοδα της από το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο
18:42
Το Ισραήλ λέει πως «προχωράει» με την επίθεση στη Ράφα – Ο στρατός έκανε όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες
18:13
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία αποτελεί υπαρξιακή απειλή για την Ευρώπη
17:31
Iσραήλ: Διακόσιες χιλιάδες πολίτες κατέφυγαν στα καταφύγια λόγω drone της Χεζμπολάχ
17:27
Τμήμα Μετεωρολογίας - 3ο Δελτίο Καιρού 24/04/24
17:05
Αποφυγή κυκλοφορίας σε ανοικτούς χώρους λόγω σκόνης συνιστά το Τμήμα Επιθεώρησης Εργασίας
16:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.