Η Ρωσία κατήγγειλε τον ΟΗΕ για τους σύρους πρόσφυγες

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ κατήγγειλε τον ΟΗΕ ότι παρεμποδίζει την επιστροφή των προσφύγων στην Συρία.

Ο Σεργκέι Λαβρόφ είπε ότι, όταν ρώτησαν στην έδρα της UNESCO, γιατί δεν μπορεί η UNESCO να συμμετάσχει ενεργά στην αποκατάσταση της Παλμίρας, από τις εξηγήσεις που δόθηκαν «αποδείχθηκε το πολιτικό τμήμα της γραμματείας του ΟΗΕ εξέδωσε τον περασμένο Οκτώβριο μυστική οδηγία την οποία απέστειλε σε όλο το σύστημα του ΟΗΕ, απαγορεύοντας σε όλους τους οργανισμούς που εντάσσονται στο σύστημα αυτό, να συμμετάσχουν σε οποιαδήποτε προγράμματα που σχετίζονται με την ανόρθωση της οικονομίας στη Συρία. Μόνο ανθρωπιστική βοήθεια και τίποτα άλλο. Τέθηκε όρος που έλεγε ότι μόνο μετά την επίτευξη προόδου στη λεγόμενη διαδικασία μετάβασης μπορούν να ασχοληθούν με την ανόρθωση της Συρίας». Ο επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας προέβη στη δήλωση αυτή μετά το πέρας των συνομιλιών που είχε στην Μόσχα με τον Λιβανέζο ομόλογο του Τζεμπράν Μπαζίλ, καταγγέλλοντας παράλληλα και τις ΗΠΑ για την στάση τους στο θέμα της επιστροφής των προσφύγων, λέγοντας ότι η Ουάσιγκτον προσπαθεί να φρενάρει τη διαδικασία επιστροφής των Σύρων προσφύγων στην πατρίδα τους. Ο Λαβρόφ είπε επίσης ότι οι δυτικές χώρες χρησιμοποιούν τις διεθνείς οργανώσεις στη Συρία για να επιτύχουν τους δικούς τους γεωπολιτικούς τους στόχους κάτι που αντιβαίνει όπως είπε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών στις αρχές του καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε επίσης, ότι η Ρωσία συμβάλλει ενεργά στην επιστροφή των Σύρων προσφύγων στη Συρία από άλλες χώρες και ιδιαίτερα από τον Λίβανο. «Το Κέντρο υποδοχής και κατανομής προσφύγων που έχει δημιουργηθεί στην Συρία σχεδόν καθημερινά ενημερώνει για εκείνα τα σημεία τα οποία είναι έτοιμα να δεχθούν πρόσφυγες οι οποίοι επιθυμούν να επιστρέψουν στις εστίες τους», δήλωσε ο Λαβρόφ προσθέτοντας ότι μόνο τον περασμένο μήνα από τον Λίβανο στη Συρία επέστρεψαν περίπου επτά χιλιάδες πρόσφυγες». Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Ιντλίμπ είπε ότι τις προσεχείς μέρες η Μόσχα και η Άγκυρα θα καταλήξουν σε συμφωνία για τον διαχωρισμό των ένοπλων ομάδων της αντιπολίτευσης που είναι έτοιμες να συνεργαστούν για την διευθέτηση της κρίσης από την οργάνωση «Τζεμπάτ Αλ Νούσρα» την οποία η Μόσχα θεωρεί τρομοκρατική οργάνωση και η οποία πραγματοποιούσε επιθέσεις κατά της ρωσικής αεροπορικής βάσης Χμεϊμίμ με μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επίσης ότι τις προσεχείς ημέρες θα υπάρξουν συνομιλίες με την Άγκυρα για το θέμα της Συρίας, ενώ στις συνομιλίες αυτές είχε αναφερθεί νωρίτερα και ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και υφυπουργός Εξωτερικών Μιχαήλ Μπογκντάνοφ, τιςμ οποίες χαρακτήρισε ως «σημαντικές».

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:07

Τελευταιες Ειδησεις

17 Απριλίου
Τμήμα Μετεωρολογίας-3ο Δελτίο Καιρού 17/4/2024
22:06
Τίτλοι Ειδήσεων: Tετάρτη 17 Απριλίου 2024
22:04
Η ΥΚΑΝ έχει στείλει 420 μαθητές σε θεραπευτικά προγράμματα απεξάρτησης
22:00
Νίκος Δένδιας: Έχει δρομολογηθεί anti-drone θόλος στο Αιγαίο, όπως του Ισραήλ
21:50
Παγκύπρια 24ωρη απεργία του Συνδέσμου Εργοληπτών Μηχανολογικών και Ηλεκτρολογικών Έργων- Καταδικάζει η ΟΕΒ
21:27
Κοινή επίσκεψη του Προέδρου Χριστοδουλίδη και της Προέδρου της Κομισιόν στο Λίβανο στις 2 Μαϊου
20:49
Πρόγραμμα για στήριξη τ/κ επιχειρήσεων από ΕΕ ανακοίνωσε η Κομισιόν
20:10
Διχασμένη η Ισραηλινή κοινωνία – Αντίθετη η πλειοψηφία των πολιτών στο ενδεχόμενο να ξεσπάσει και δεύτερος πόλεμος
18:45
Τα ζητήματα μετανάστευσης και τη στήριξη της οικονομίας θεωρούν ως πιο σημαντικά ενόψει των ευρωεκλογών οι Κύπριοι
18:09
"Οι εξελίξεις στην Μέση Ανατολή προς το παρόν δεν έδειξαν να έχουν κάποιες επιπτώσεις στις τουριστικές αφίξεις στην Κύπρο"
18:06
Αποφυγή έκθεσης στη σκόνη συστήνουν οι πνευμονολόγοι ιδιαίτερα στις ευάλωτες ομάδες
17:29
Ικανοποίηση υπουργείου Οικονομικών για τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία
17:25
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.