Παγκόσμια ανησυχία προκαλεί η πτώση της τουρκικής λίρας

Ανησυχία για παγκόσμιο αντίκτυπο προκαλεί η ελεύθερη πτώση της Τουρκικής λίρας και η βαθιά οικονομική κρίση στη χώρα. 

Η διένεξη με τις Ηνωμένες Πολιτείες έφερε αλλεπάλληλες δραματικές μειώσεις-ρεκόρ στην αξία του Τουρκικού νομίσματος έναντι του δολαρίου. Η Τουρκική λίρα έπεσε σε χαμηλό δεκαετίας. Ο Ερντογάν απέδωσε την κρίση σε διεθνείς εκστρατείες υπόσκαψης της χώρας και κάλεσε τους πολίτες να αγοράσουν λίρα συμμετέχοντας σε ένα εθνικό αγώνα κατά των οικονομικών εχθρών της Τουρκίας.

Η χώρα βρίσκεται υπό συνεχή παρακολούθηση, καθώς ο Ερντογάν έχει αναλάβει μεγαλύτερο έλεγχο της Κεντρικής Τράπεζας και του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα εξέφρασε ανησυχία ότι οι Τούρκοι πολίτες θα σταματήσουν να αποπληρώνουν τα δάνεια σε ξένο νόμισμα.

Η ανεξαρτησία της Τουρκικής Κεντρικής Τράπεζας είναι θεμελιώδης για την οικονομία της χώρας, δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Μπεράτ Αλμπαιράκ, γαμπρός του Προέδρου Ερντογάν.
Επιχειρώντας να διασκεδάσει τη διεθνή ανησυχία για την βαράθρωση του Τουρκικού νομίσματος, ο Αμπαιράκ ανέφερε ότι θα υπάρξει μεγαλύτερος έλεγχος στον προυπολογισμό και θα δοθεί προτεραιότητα σε διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.
Παρουσιάζοντας τη νέα οικονομική πολιτική της Τουρκίας, είπε ότι η χώρα του δεν βλέπει τον πληθωρισμό και την ανάπτυξη ως δύο αντίθετες δυνάμεις. Οι δηλώσεις του δεν καθησύχασαν τους επενδυτές και η Τουρκική λίρα συνέχισε την κάθοδο της.

Πηγή: ΡΙΚ ραδιόφωνο

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:23

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Επιβραδύνθηκε η περιστροφή της Γης από το λιώσιμο των πάγων
12:33
Ποινή φυλάκισης 2 ετών σε 25χρονο οδηγό για τροχαίο το 2020
12:13
Σε κρίσιμη κατάσταση το θύμα επίθεσης με μαχαίρι σε τρένο του Λονδίνου
11:45
Δεν παραδέχεται ενοχή ο 44χρονος οδηγός για το τετραπλό τροχαίο
11:30
Τμήμα Μετεωρολόγιας 2ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
11:17
Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Προτεραιότητα της κυβέρνησης η βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών
10:43
Προβλήματα στην εξεύρεση εξαρτημάτων για τα αυτοκίνητα
10:37
Πρόταση νόμου ΑΚΕΛ για την καθυστέρηση των προϋπολογισμών
09:57
Οι ΗΠΑ κατέστρεψαν 4 drone των ανταρτών Χούθι
09:53
Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις κατέρριψαν 26 ρωσικά drone κατά τη διάρκεια της νύχτας
09:30
Ερωτοκρίτου: Συμπεριφορά που δεν χαρακτηρίζει συντεταγμένο κράτος η καθυστέρηση προϋπολογισμών
09:13
Ορέν Ανόλικ: Ο ναυτικός αποκλεισμός της Γάζας έχει αρθεί μόνο για την Κύπρο
08:57
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.