Και ειδικό νόμισμα για την τελετή Ερντογάν

Ακόμη και ειδική λίρα με χαραγμένο το νέο προεδρικό Μέγαρο τυπώθηκε ειδικά για τη σημερινή τελετή ανάληψης των νέων καθηκόντων του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν που θα δοθεί ως αναμνηστικό δώρο στους 10 χιλιάδες καλεσμένους που θα λάβουν μέρος στη δεξίωση στο προεδρικό μετά την ορκωμοσία στη Βουλή. Το νόμισμα θα τεθεί σε κυκλοφορία ενώ θα εκδοθεί και ειδικό γραμματόσημο.


Μετά από την βουλή ο Ταγίπ Ερντογάν, θα κατευθυνθεί προς το μαυσωλείου του Ατατούρκ για απότιση φόρου τιμής και στη συνέχεια θα καταλήξει στο προεδρικό μέγαρο όπου θα τον υποδεχθεί η μπάντα, η οποία ωστόσο θα παίξει τον οθωμανικό ύμνο, τον ύμνο ‘Μεχτέρ’, όπως είναι γνωστός, κι όχι τον εθνικό ύμνο της χώρας, τον οποίο ο Ερντογάν επιθυμεί να αλλάξει. Ο οθωμανικός ύμνος ήταν αυτός που χρησιμοποιούνταν από το στρατό της οθωμανικής αυτοκρατορίας κατά τις κατακτήσεις του στα Βαλκάνια και την Ευρώπη. Θα ακολουθήσει ρίψη 101 κανονιοβολισμών από όλα τα σώματα του στρατού. Στη δεξίωση εκτός από 22 Πρόεδροι κρατών και 17 Πρωθυπουργοί έχουν προσκληθεί θρησκευτικοί ηγέτες, Τούρκοι ακαδημαϊκοί, πρόεδροι επαγγελματικών ενώσεων, μεταλλωρύχοι, γιατροί, ακόμη και απλοί πολίτες. 
Στο μεταξύ κατά τη διάρκεια της δεξίωσης το προεδρικό θα περιφρουρούν 10 χιλιάδες αστυνομικοί, ακροβολιστές και ελικόπτερα θα περιφρουρούν το προεδρικό μέγαρο. Επί ποδός για την προστασία του Τούρκου προέδρου θα βρίσκονται ειδικές δυνάμεις, μονάδες αντιμετώπισης τρομοκρατικών ενεργειών, μυστικές υπηρεσίες, μονάδες άμεσης καταστολής , πυροτεχνουργοί και η τροχαία. Την προστασία των ξένων ηγετών έχει αναλάβει άλλη ειδική ομάδα, με την επωνυμία CAT, ενώ σε ευαίσθητα σημεία έχουν τοποθετηθεί ακροβολιστές και ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά θα ελέγχουν συνεχώς σημεία ύποπτα για τοποθέτηση βομβών. Επίσης ελικόπτερα θα επιτηρούν την τάξη και την ασφάλεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκδήλωσης

ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:57

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκθεση ΟΗΕ: Η διαίρεση της Κύπρου εμποδίζει την απόλαυση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από όλους τους κατοίκους
22:08
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
22:00
Εγκρίθηκε από την ολομέλεια ο προϋπολογισμός του ΡΙΚ
21:06
Μίνι ανασχηματισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο
21:02
Δύο παραιτήσεις στην ελληνική κυβέρνηση
20:59
Τι διέταξε το διεθνές δικαστήριο το Ισραήλ
20:52
Πρόεδρος: Δεν θα ακολουθήσουμε πολιτικές που οδήγησαν στα παντοπωλεία
20:49
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.