Το Αραβικό Κοινοβούλιο απορρίπτει επικρίσεις Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ανθρώπινα δικαιώματα

Το Αραβικό Κοινοβούλιο απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, περί μη τήρησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από τις αραβικές χώρες.
 

Σε ψήφισμα που εξέδωσε την Τετάρτη στο τέλος της πέμπτης συνόδου της δεύτερης θητείας της δεύτερης νομοθετικής περιόδου, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Αραβικού Συνδέσμου, στο Κάιρο, το Αραβικό Κοινοβούλιο τόνισε ότι τα εν λόγω ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου έρχονται σε αντίθεση με τις αρχές της καλής γειτονίας, κυριαρχίας και μη παρέμβασης στις εσωτερικές υποθέσεις των κρατών.
 
Υποστήριξε περαιτέρω την επιθυμία των αραβικών χωρών για το σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας και της ελευθερίας των πολιτών, καθώς και των οικονομικών, κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων τους.
 
Τέλος, απέρριψε την παρέμβαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις εσωτερικές υποθέσεις των αραβικών χωρών και επέκρινε τον τρόπο με τον οποίο το ΕΚ ασχολείται με ευαίσθητα θέματα που σχετίζονται με την ασφάλεια και τη σταθερότητα του αραβικού κόσμου, βασιζόμενα σε παραπλανητικές πηγές και ψευδείς πληροφορίες, όπως τονίστηκε από το Αραβικό Κοινοβούλιο.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 09:59

Τελευταιες Ειδησεις

26 Απριλίου
Τίτλοι Ειδήσεων: Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
22:25
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΗΚΟ (28)
22:02
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΤΟΥ ΑΚΕΛ (27)
21:56
ΤΙ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΨΗΦΟΦΟΡΟΙ ΔΗΣΥ (26)
21:55
ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΚΟΜΜΑΤΩΝ (25)
21:54
ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΝΙΚΗΣ (24)
21:53
ΕΥΡΩΕΚΛΟΓΕΣ 2024 (23)
21:52
ΣΗΜΑΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΑΞΙΩΜΑΤΩΝ (22)
21:51
ΠΡΟΘΕΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ (21)
21:49
ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ (20)
21:48
ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ (19)
21:47
ΩΦΕΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗ & ΤΟ ΕΥΡΩ (18)
21:46
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.