Κοινό ανακοινωθέν Πομπέο - Τσαβούβοσογλου

ΗΠΑ και Τουρκία αποφάσισαν να συνεχίσουν τον εντατικό διάλογο για την επίλυση των διαφορών τους. Αυτό - σύμφωνα με διπλωματικές πηγές - προκύπτει ύστερα από τη σημερινή συνάντηση στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ, μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών, Μάικ Πομπέο και Μεβλούτ Τσαβούβοσογλου και την κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε.

Η συνομιλία εστιάστηκε στα θέματα που χωρίζουν τις δύο χώρες και που αποτελούν αντικείμενο συζήτησης στις ομάδες εργασίας που έχουν δημιουργηθεί και λειτουργού και μάλιστα - όπως αναφέρει η ανακοίνωση - αμέσως μετά τη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών, συνεδρίασε η ομάδα εργασίας για τα δικαστικά ζητήματα. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, σ` αυτά περιλαμβάνονται η υπόθεση Γκιουλέν, ο πάστορας Μπράνσον κι άλλοι Αμερικανοί που κρατούνται φυλακισμένοι στην Τουρκία, ο καταδικασθείς διευθυντής της τράπεζας Halkbnk Χακάν Ατίλα και το αν θα πληρώσει πρόστιμο στις αμερικανικές για παραβίαση του εμπάργκο κατά του Ιράν, η τράπεζα. Οι ίδιες πληροφορίες ανέφεραν ότι είναι πιθανόν ως πρώτο βήμα, η ανταλλαγή του πάστορα Μπράνσον με τον Χακάν Ατίλα.
Να σημειωθεί ότι δεν γίνεται καμία αναφορά για τους S-400 και τα F-35.
Στην κοινή ανακοίνωση που εκδόθηκε για τη συνάντηση Πομπέο - Τσαβούβοσογλου, υπογραμμίζεται ότι οι δύο υπουργοί Εξωτερικών επαναβεβαίωσαν ότι Τουρκία και ΗΠΑ παραμένουν δεσμευμένες στην αντιμετώπιση των κοινών τους ανησυχιών στο πνεύμα της συμμαχικής εταιρικής σχέσης.
"Εξέτασαν τις συστάσεις της αμερικανοτουρκικής ομάδα εργασίας για τη Συρία που αφορά το μέλλον της διμερούς μας συνεργασίας στη Συρία, σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης μέτρων για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της σταθερότητας στο Manbij. Ενέκριναν έναν οδικό χάρτη για το σκοπό αυτό και υπογράμμισαν την αμοιβαία δέσμευσή τους για την εφαρμογή του, αντικατοπτρίζοντας τη συμφωνία να παρακολουθούν εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις επί τόπου".
Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει ακόμη πως οι δύο υπουργοί Εξωτερικών συζήτησαν επίσης τις σχέσεις Τουρκίας-ΗΠΑ και συμφώνησαν να διεξαχθούν επιπλέον συνεδριάσεις του μηχανισμού των ομάδων εργασίας για την επίλυση των σημερινών εκκρεμών ζητημάτων στη διμερή τους σχέση.
"Μια πρώτη συνεδρίαση της ομάδας εργασίας για τα δικαστικά και άλλα θέματα πραγματοποιήθηκε αμέσως μετά τη συνάντηση των υπουργών", 
 
Πηγή: ΚΥΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:36

Τελευταιες Ειδησεις

20 Απριλίου
Έκκληση για αυτοσυγκράτηση από Αίγυπτο και Τουρκία
13:39
Ελλάδα: Μικρά προβλήματα από την κακοκαιρία
13:29
Τίτλοι Ειδήσεων: Σάββατο 20 Απριλίου 2024
13:00
Ντουμπάι: Τεράστιο το κόστος των ζημιών από τις πλημμύρες των προηγούμενων ημερών
12:35
Επιστολή ΑΚΕΛ στον υπουργό Οικονομικών για την πράσινη φορολογία
12:18
Ελλάδα: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες
11:47
Σε ατύχημα αποδίδεται η έκρηξη στο Ιράκ
11:23
Τμήμα Μετεωρολογίας-2ο Δελτίου Καιρού 20/4/24
11:17
Ανάρτηση του φωτογραφικού υλικού «Διά χειρός Αττίλα» της Κάτιας Χριστοδούλου στον Ψηφιακό Ηρόδοτο
11:13
Περισσότερες από 10 νομοθεσίες αναμένεται να καταθέσει στη Βουλή το υπουργείο Υγείας
10:32
Βαφεάδης: Τη Δευτέρα η επικοινωνία με την ανάδοχο εταιρεία για την ανάπτυξη στη Λάρνακα
10:01
Είχε προειδοποιήσει για τα φάρμακα λέει το υπουργείο Υγείας
09:36
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.