Παντρεύτηκε ο πρίγκιπας Χάρι την Μέγκαν Μαρκλ σήμερα στο Λονδίνο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι πλέον σύζυγοι, όπως τους ονόμασε ο αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπερι Τζάστιν Ουέλμπι, πνευματικός ηγέτης της Αγγλικανικής Εκκλησίας, ο οποίος τέλεσε τον σημερινό γάμο.

Νωρίτερα, ο Χάρι φόρεσε τη βέρα στο δάκτυλο της Μέγκαν και εκείνη έκανε το ίδιο στον Χάρι, αφού πρώτα το ζευγάρι απάντησε στον αρχιεπίσκοπο ότι δέχεται ένας τον άλλον ως σύζυγο, ακολουθώντας την παράδοση, σε μια θρησκευτική τελετή πολύ συγκινητική στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Ουίνδσορ, ενώπιον 600 καλεσμένων εκ των οποίων η βασίλισσα Ελισάβετ και πλήθος διασημοτήτων.

Ddj5Tm2WkAAGFP5

Το ζευγάρι θα υποσχεθεί να φροντίζει ο ένας τον άλλο «στο καλό, το κακό, στα πλούτη και τη φτώχια, στην αρρώστια και την υγεία, να τον αγαπά και να τον περιποιείται μέχρι να τους χωρίσει ο θάνατος». Ο πρίγκιπας και η πρώην ηθοποιός θα υποσχεθούν επίσης να αγαπούν, να παρηγορούν, να τιμούν και να προστατεύουν ο ένας τον άλλο και να είναι πιστοί σε όλη τους τη ζωή.

Πριν την τελετή του γάμου ο πρίγκιπας Χάρι έλαβε τον τίτλο του δούκα του Σάσεξ από τη γιαγιά του βασίλισσα Ελισάβετ. Αυτό σημαίνει ότι μετά τον γάμο η Μέγκαν θα γίνει δούκισσα του Σάσεξ. Επιπλέον στον πρίγκιπα Χάρι, έκτο στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, δόθηκε ο τίτλος του κόμη του Μπάμπαρτον και του βαρόνου του Κιλκίλ, διευκρίνισαν τα Ανάκτορα στην ανακοίνωση.

prince harry
Μετά την τελετή ο πρίγκιπας Χάρι και ο μεγαλύτερος αδελφός του, πρίγκιπας Ουίλιαμ, που θα είναι και κουμπάρος του στον γάμο, βγήκαν από το Κάστρο του Γουίνδσορ για να χαιρετίσουν τον κόσμο που έχει ήδη πάρει θέση για να παρακολουθήσει από κοντά το μυστήριο.

gamos harry meghan7.

Φορώντας νυφικό που σχεδίασε η Βρετανίδα Κλερ Γουέιτ Κέλερ, η καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Ζιβανσί, η Μέγκαν πέρασε μόνη της στον κυρίως ναό, διέσχισε τον μισό και εκεί την υποδέχτηκε ο πεθερός της, πρίγκιπας Κάρολος, γιατί ο πατέρας της δεν παρίσταται στον γάμο λόγω ασθενείας. "Το επίκεντρο του φορέματος είναι η ανοιχτή λαιμόκοψη που πλαισιώνει χαριτωμένα τους ώμους και τονίζει τη λεπτή μέση. Η γραμμή του νυφικού εκτείνεται προς τα πίσω με τρόπο ώστε να δημιουργούνται μαλακές στρογγυλές τσακίσεις που καλύπτονται από τριπλή μεταξωτή οργάντζα. Τα τρουά-καρ μανίκια προσθέτουν μια νότα εκλεπτυσμένου νεωτερισμού", αναφέρει η ανακοίνωση των Ανακτόρων.

Ddj7mgJWAAEF8KI
Για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι, έκτου στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο κατάλογος των προσκεκλημένων δεν περιλάμβανε πολιτικούς αλλά πολλές προσωπικότητες της σόουμπιζ και φίλους του ζευγαριού.
Το παρών έδωσαν η πρώην παγκόσμια πρωταθλήτρια του τένις Σερένα Ουίλιαμς, ο διεθνής παίκτης του ράγκμπι Τζέιμς Χάσκελ, ο βρετανός ηθοποιός 'Ιντρις Ελμπα, γνωστός για το ρόλο του Μαντέλα που υποδύθηκε, ο βρετανός τραγουδιστής Τζέιμς Μπλαντ, συνθέτης της επιτυχίας "You're beautiful", πρώην στρατιώτης όπως ο Χάρι, ο οποίος τραγουδούσε στους Invictus Games, τους αθλητικούς αγώνες που διοργανώνει κάθε χρόνο ο πρίγκιπας Χάρι για ανάπηρους στρατιώτες. Καλεσμένοι ήταν και αρκετοί ηθοποιοί της αμερικανικής τηλεοπτικής σειράς "Suits", όπου πρωταγωνίστησε η Μέγκαν, όπως ο "σύζυγός" της στη σειρά Πάτρικ Ανταμς, ο Γκάμπριελ Μαχτ, η Σάρα Ράφερτι, όπως και οι βρετανοί συνάδελφοί τους Τομ Χάρντι και Κάρεϊ Μάλιγκαν.
Στις πρώτες σειρές των καθισμάτων ήταν ένας στενός φίλος του Χάρι, ο πρίγκιπας Σιίσο του Λεσότο, με τον οποίο ίδρυσε μια φιλανθρωπική οργάνωση για τα ορφανά του AIDS. Από την πλευρά της οικογένειας, οι αδελφοί και οι αδελφές της αείμνηστης Λαίδης Νταϊάνας, όπως ο κόμης Τσαρλς Σπένσερ, ήταν όλοι καλεσμένοι.
Και οι δύο μεγάλες αγάπες του Χάρι πριν ο πρίγκιπας γνωρίσει τη Μέγκαν: η Τσέλσι Ντέιβι και η Κρεσίντα Μπόνας είχαν λάβει τη θέση τους στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Ddj1c5JUQAAftYT
Το παρών έδωσαν επίσης ο αμερικανός ηθοποιός Τζορτζ Κλούνεϊ και η δικηγόρος σύζυγός του Αμάλ, η βασίλισσα των αμερικανικών talk-shows 'Οπρα Γουίνφρεϊ, ο τραγουδιστής 'Ελτον Τζον και ο σύζυγός του Nτέιβιντ Φέρνις, ο βρετανός άσσος του ποδοσφαίρου Ντέιβιντ Μπέκαμ και η γυναίκα του Βικτόρια, σχεδιάστρια μόδας και πρώην μέλος του συγκροτήματος Spice Girls. 

Ddj1c5KVwAA0FRm
Σπάνια εξαίρεση από τους πολιτικούς: ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ, ο οποίος είχε συνδεθεί με τους πρίγκιπες Ουίλιαμ και Χάρι μετά τον θάνατο της μητέρας τους, παρέστη στο γάμο.

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία Ενημέρωση: 06 Φεβρουαρίου 2021 - 10:48

Τελευταιες Ειδησεις

28 Μαρτίου
Έκπτωση 50% στα εξώδικα των 300 ευρώ σε όσους πληρώνουν εντός 30 ημερών
18:48
Τίτλοι Ειδήσεων: Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
18:00
Φεύγει για Γάζα , το πιθανότερο το Σάββατο, το πλοίο Jennifer
17:37
10 Μαΐου η απόφαση για τον Θανάση
17:31
Μονόωρη στάση εργασίας αύριο στο ΡΙΚ, λόγω μη καταβολής μισθών
17:13
ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αποδεικνύεται για μία ακόμη φορά κατώτερη των περιστάσεων
16:23
Τμήμα Μετεωρολόγιας 3ο Δελτίο Καιρού 28/3/2024
16:21
Το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων καταγγέλλει την Τουρκία για παράνομες απελάσεις Σύρων
16:03
Στην πρώτη γραμμή της δράσης για το κλίμα - 24 Μαρτίου 2024
15:50
Το ποσό των 140 εκατομμυρίων θα καταβάλει στο κράτος η ΚΕΔΙΠΕΣ
15:16
Το ΔΗΚΟ χαιρετίζει την έγκριση των νέων μέτρων κατά της ακρίβειας
14:54
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο
14:45
Όλες οι ειδήσεις

Video on Demand

Η υπηρεσία ΡΙΚFLIX δίνει την ευκαιρία στους τηλεθεατές που κατέχουν έξυπνες τηλεοράσεις οι οποίες υποστηρίζουν την εφαρμογή της υβριδικής τηλεόρασης (HbbTV) με την χρήση του κόκκινου κουμπιού -που βρίσκεται στο κάτω μέρος του τηλεκοντρολ-να μεταφέρονται σε διαδυκτιακό περιβάλλον απο όπου μπορούν να παρακολουθήσουν εταιροχρονισμένα τα προγράμματα του ΡΙΚ.

Όταν κάποιος τηλεθεατής είναι συντονισμένος στις συχνότητες τις Επίγειας Ψηφιακής Πλατφόρμας (DVB-T) του ΡΙΚ και παρακολουθεί ΡΙΚ 1 , ΡΙΚ 2 ή ΡΙΚHD και ο δέκτης του υποστηρίζει την εν λόγω εφαρμογή στο κάτω μέρος της οθόνης του θα παρουσιαστέι για λίγα δευτερόλεπτα ένα εικονίδιο που θα τον καλέι να πατήσει το κόκκινο κουμπί. Πατώντας το κόκκινο κουμπί εισέρχεται στην πλατφορμα ΡΙΚFLIX. Σε περίπτωση που ο τηλεθεατής θέλει να επανέλθει στην ζωντανή ροή εκπομπής θα πρέεπι να ξαναπατήσει το κόκκινο κουμπί.